Anime o kempování v zimě

Na oficiálních stránkách chystané anime adaptace mangy YuruCamp byla zveřejněná nová hlavní ilustrace, která znázorňuje všechny hlavní postavy obdivující horu Fudži. O anime již dříve bylo prozrazeno několik podrobností, na televizní obrazovky se série dostane začátkem příštího roku.

Za animací stojí studio C-Station. Toto studio je známé především jako subdodavatel ostatních studií, avšak v roce 2013 zajistili kompletní produkci anime Seikoku no Dragonar. Debut na pozici hlavního režiséra si odbude Kjógoku Jošiaki, jenž se jakožto režisér epizod podílel například na Kurono no Baske a Tokyo Ghoul. O scénář se postará Tanaka Džin, jenž se rovněž podílel na anime Tokyo Ghoul nebo na loňské sérii Anne Happy. Za grafickým ztvárněním postav stojí Sasaki Mucumi. Ta se podílela na již zmiňovaném Seikoku no Dragonar nebo například na Phantom: Requiem for the Phantom.

Příběh začíná obyčejným zimním dnem, ve kterém se středoškolačka Nadešiko rozhodla, že pojede na kole k jezeru Motosu. Chtěla se podívat na horu Fudži, která je vyobrazena na tisícijenové bankovce. Bohužel jí nepřálo počasí a přes zatažené mraky nebyla hora vidět. Unavená usnula na místě a vzbudila se až v noci. Nevěděla, jak se dostat zpátky, ale naštěstí ji zachránila Rin, která si libuje v kempování o samotě.

zdroje:   CrunchyRoll,  ANN