Adaptace novely o hrdinovi se štítem se objeví na televizi

tny-v1-1-23Společnost Kadokawa minulý týden na Anime Expo v LA oficiálně potvrdila práce na adaptaci novely Tate no Júša no Nariagari (česky Vzestup hrdiny štítu). Ta, podobně jako v současnosti většina novel o přenesení do cizího světa, se prvně objevila na Internetu, konkrétně na stránce syosetu.com, pár měsíců po novelách Overlord či Re: Zero. Až později ji začala vydávat společnost Media Factory a příběh se v několika místech změnil. Pro autora Aneko Jusagiho to byl první větší hit.

Hlavní hrdina novely, Naofumi, se ocitne v nezáviděníhodné situaci. Je transportován do jiného světa společně s třemi dalšími lidmi, avšak jeho pozice už od začátku nevypadá dobře. Jakožto hrdina štítu funguje hlavně jako tank a nemůže použít normální zbraně. K tomu všemu se ještě ocitne na ulici poté, co je okraden, a musí se postupně sám zvednout, jelikož mu nikdo nechce pomoci.

Kadokawa na akci vydala první upoutávku, kterou si můžete prohlédnout pod článkem. Dozvěděli jsme se také obsazení nejdůležitějších míst nepříliš zkušeného tvůrčího týmu. Režie se ujal Abo Takao, jehož jediným dalším dílem na pozici režiséra je Norn 9. Scénář přichystá Kojanagi Keigo, který stejnou pozici zastával u anime Regalia. Suwa Masahiro pak poprvé ve své kariéře zhotoví návrh postav, dříve působil jako režisér animace. Vše bude vznikat pod záštitou studia Kinema Citrus, jež můžete znát díky Tokyo Magnitude 8.0 či Barakamon.

zdroj:   ANN