20letý muž zatčen za vyhrožování seijú smrtí

Tokijská policie ve středu oznámila, že zatkli 20letého studenta technické univerzity z města Curuoka. Důvodem bylo podezření ze spáchání trestného činu bránění v podnikání. Muž podle dostupných informací několikrát vyhrožoval smrtí známé seijú Uesace Sumire (Nonna z Girls und Panzer). Texty „Zítra zabiju Uesaku Sumire“ nebo „Určitě zavraždím Uesaku Sumire“ psal na japonském diskuzním serveru 2channel ze svého mobilního telefonu mezi druhým a pátým červnem.

Obstrukce spočívala v tom, že kvůli těmto výhrůžkám musela společnost Space Craft, která se o seijú stará, navýšit bezpečnostní opatření a počet lidí v ochrance. Policie našla tyto výhrůžné příspěvky šestého června, agentura vyplnila výkaz škod tento měsíc. Podle policejního vyšetřování se obviněný přiznal, že dále napsal více než 20 pomlouvačných komentářů proti ní. Zároveň přiznal, že byl její fanoušek, ale přitom zatím nevysvětlil, co ho vedlo k těmto výhrůžkám.

Podobné případy přitom nejsou v Japonsku ojedinělé. Za zmínku stojí např. situace z listopadu minulého roku, kdy Minase Inori zrušila kvůli výhrůžkám účast na různých událostech. Letos v únoru byl také zatčen 32letý muž za podezření, že na Twitteru vyhrožoval smrtí Mizuce Nana.

zdroj:   CrunchyRoll