Dobrodružství dívky Kino se vrátí na televizní obrazovky

kino_no_tabiNení mnoho novel, které by se mohly chlubit tím, že se dočkaly anime adaptace více než jednou. Do tohoto seznamu se nově zařadí i novela Kino no Tabi (v překladu „Kininy cesty“), která se na podzim dočká nové televizní série. Tento týden jsme dočkali spuštění nových oficiálních stránek adaptace, jež odhalují kromě hlavní ilustrace i produkční štáb.

Do režisérského křesla usedl Taguči Tomohisa, který se podílel na televizní sérii Persona 4 The Golden Animation a filmu Persona 3 The Movie. Sugawara Jukie se ujala pozice hlavní scénáristky, znát ji můžete například ze série Overlord. Za ztvárněním postav stojí taktéž zástupkyně něžného pohlaví, Amisaki Rjóko. Ta se v poslední době podílela například na Danganronpa 3: The End of Kibógamine Gakuen – Mirai Hen.

Protagonistou příběhu je dívka Kino, která cestuje na mluvícím motocyklu jménem Hermes. Společně jezdí po různých místech a na každém z nich stráví pouze tři dny, aby poznali místní lidi a jejich kulturu. Novela již dříve inspirovala televizní sérii a dva filmy.

zdroje:   ANN,  Crunchyroll