Ďábel si znovu brousí drápy

C6_OpbqU4AAbZadVe čtvrtek 16. března došlo k oficiálním odhalení nového projektu spojeným se jménem Nagaie Góa. Konkrétně pak s jeho mangou Devilman, která se dočká nové adaptace, tentokráte má však jít o velice věrné přetvoření původního příběhu do animované podoby. Půjde o seriál, který produkuje a distribuuje společnost Netflix. Projekt nese název „DEVILMAN crybaby“ a zveřejnění všech epizod na streamovací službě Netflix máme očekávat zkraje jara 2018. Projekt vzniká ke kariérnímu padesátému výročí Nagaie Góa. Vedle Netflixu anime produkují i společnosti Dynamic Planning Inc. a Aniplex. Na zveřejněnou upoutávku se můžete podívat na konci článku.

Na režisérskou sesli se posadil Juasa Masaaki, mezi jehož díla patří například seriály Kemonozume, Kaiba a Jodžóhan Šinwa Taikei. Vedle nového seriálu se brzy dočkáme i dvou filmů, které rovněž režíruje, a sice Joru wa Midžikaši Aruke jo Otome (který je dle Juasových slov již hotov) a Joake Cugeru Lu no Uta. O scénář se postará Ókóči Ičiró, který se podílel na scénáři ke Code Geass: Hangjaku no Lelouch a pracoval jako hlavní scénárista na Kótecudžó no Kabaneri. Hudební doprovod složí Ušio Kensuke, jehož tvorba zněla v seriále Ping Pong The Animation a filmu Koe no Katači. Animační práce byly svěřeny Juasovu studiu Science SARU.

Původní pětisvazková manga z roku 1972 vycházela zároveň se stejnojmenným seriálem, který byl však od počátku koncipován jako odlišná produkce spojená s mangou pouze prvotní myšlenkou. V letech 1987 a 1990 se první dva svazky dočkaly zpracování do podoby OVA, na zbylé tři svazky už však nedošlo. V roce 2004 měl premiéru z mangy vycházející hraný film.

news_xlarge_devilman

Svět žije v poklidu. Tedy žil, dokud se neprobraly ze spánku hordy démonů, jejichž upřednostňovanou potravou jsou lidé. Jedinou nadějí lidstva je velice riskantní krok. Vyvolený odvážlivec musí splynout s démonem, ale ponechat si lidské srdce, čímž získá moc vzdorovat nepříteli. Vyvstávají otázky, zda nebude hrdinova duše přítomností ďábelské esence navždy pokřivena a zda se neobrátí proti lidem, které chtěl původně chránit?