V létě se podíváme do tanečních sálů

ballroomV posledním vydání časopisu Šúkan Šónen Magazine společnosti Kódanša jsou zveřejněny podrobnosti o chystané anime adaptaci mangy Ballroom e Jókoso (v překladu „Vítej v tanečním sále“). Zatím neznáme moc podrobností, nicméně oznámen již byl produkční štáb i informace, že anime se do vysílání dostane v létě.

O animaci se postará studio Production I.G., které můžete znát například z druhé série Haikjú!! nebo z Usagi Drop. Do režisérského křesla usedl Itazu Jošimi. Ten na pozici hlavního režiséra nemá moc zkušeností, nicméně jakožto režiséra animace jej můžeme znát ze série Mósó Dairinin (Paranoia Agent). O scénář se postará Suemicu Keniči (K, Isobe Isobee Monogatari: Ukijo wa Curai jo), návrhu postav se chopil Kishida Takahiro, jehož můžete znát z Mahó Šódžo Madoka Magica nebo Durarara!!.

Protagonistou příběhu je středoškolák Fudžita Tatara, který chce být aspoň v něčem fakt dobrý. K jeho smůle je ve všem úplně průměrný, a aby toho nebylo málo, tak ho ve škole šikanují. Všechno se však změní ve chvíli, kdy se ho zastane Kaname a poté mu ukáže svět tance.

zdroj:   ANN