Pokračování Kidó Senši Gundam Thunderbolt

THUNderJiž dříve bylo oznámeno, že se animovaná adaptace mangy Kidó Senši Gundam Thunderbolt dočká pokračování. Nyní došlo ke zveřejnění bližších informací, které potvrzují návrat tvůrčího týmu, hlasového obsazení, formátu anime a data premiéry. Vedle toho oficiální stránky odhalily propagační obrázek k pokračování, který můžete vidět vlevo. Druhá série naváže na formát té první a uvede skrze streamovací služby čtyři epizody. První se dočkáme v pátek 24. března. Další budou následovat 28. dubna, 31. května a 30. června.

Režie i scénáře se ujal Macuo Kó, jenž režíroval seriály jako Rozen Maiden a Nacujuki Rendezvous. O návrhy postav pro animátory se postaral Takaja Hirotoši, který obstaral i návrhy k Zetman a Kekkaiši. Pod návrhy robotických jednotek je u Gundamu již tradičně podepsán Ókawara Kunio, jehož původní návrhy doplní Naka Morifumi, Nakatani Seiiči a Katoki Hadžime. Hlavním střihačem se stal Imai Daisuke. Nakamura Hideki zastal povinnosti vedoucího výpravy. Suzuki Takako vybírala barevnou paletu a Waki Kentaró se ujal pozice hlavního kameramana. CGI složku režíruje Fudžie Tomohiro. Produkce probíhá pod střechou studia Sunrise.

V hlavních rolích tentokrát uslyšíme Nakamuru Júičiho, Kimuru Rjóheie, Furukawu Jurinu, Ósaku Rjótu, Sugitu Tomokazua, Jukinari Toau a Óharu Sajaku. Hudební doprovod opět složil Kikuči Narujoši, jenž vytvořil i hudbu k seriálu Lupin the Third: Mine Fudžiko to Iu Onna.

20. ledna se v tokijském Zepp Diver City konala hudební akce MOBILE SUIT GUNDAM THUNDERBOLT Live OPERATION 01 “Rumble&Silence”, která byla v podstatě koncertem soundtracku k první sérii. Záznam z akce se odvysílá 31. března ve 23:00 na MTV Japan. Jako hudebníci se koncertu účastnili Kikuči Narujoši (skladatel, saxofon), Suga Dairó (klavír), Ihei Tomoki (kytara), Sasaki Širó (trubka), Nagami Tošihisa (kontrabas), Hattori Masacugu (bicí), noon (zpěv), Nakazawa Nobujoši (zpěv), Hiroki Horiko (zpěv), Ičikawa Ai (zpěv) a Sakamoto Jošie (zpěv).