Originální počin Joake Cugeru Lu no Uta

utaVe čtvrtek 19. ledna došlo k oficiálnímu odhalení dalšího projektu režiséra Juasy Masaakiho. Půjde o originální celovečerní animovaný film, který do japonských kin vstoupí již letos v pátek 19. května. Snímek ponese název Joake Cugeru Lu no Uta a má být dlouhý sto deset minut. Film distribuuje společnost Tóhó, která jej vedle BS Fudži, Fudži TV a animačního studia Science Saru také produkuje. Vedle oficiálních stránek, které zveřejnily první upoutávku, byl spuštěn i twitterový účet.

Juasa Masaaki se ujal režisérských povinností a sepsání scénáře, s nímž mu pomohla Jošida Reiko. Návrhy postav nakreslila mangaka Nemu Jóko, mezi jejíž díla patří například Gozen 3-dži no Muhóčitai. Její návrhy pro animátory překreslil Itó Nobutake, který s Juasou spolupracoval mimo jiné na seriálech Kemonozume a Kaiba. Itó se postará i o animační režii. Vedoucím výpravy se stal Óno Kódži, jenž se podílel na filmech Hells a Sarusuberi. Animační práce má v rukou Juasovo vlastní studio Science Saru.

Hudební doprovod složil Muramacu Takacugu, jehož tvorbu jsme mohli slyšet ve filmu Omoide no Marnie. Režie zvuku se ujala Kimura Eriko. V hlavních rolích uslyšíme Šimodu Šótu, Tani Kanon, Šinoharu Šiničiho a další. Doprovodnou píseň „Uta Utai no Ballad“ k filmu nazpívá Saitó Kazujoši. Joake Cugeru Lu no Uta je druhým z Juasových tří současných projektů. Prvním je snímek Joru wa Midžikaši Aruke jo Otome, jehož premiéry se dočkáme 7. dubna. Třetím je pak stále neoznámená televizní série, na níž dělá s animátorem a režisérem Ošijamou Kijotakou. Oficiálního odhalení této série bychom se, dle Juasových slov, měli dočkat v závěru března na akci AnimeJapan2017.