Jarní originální počin Re:CREATORS

recreators19. prosince došlo k oznámení originálního animovaného projektu Re:CREATORS, za nímž stojí mangaka Hiroe Rei a režisér Aoki Ei. Ve čtvrtek 29. prosince byly otevřeny oficiální webové stránky, které odhalily bližší podobu projektu a další jména tvůrčího týmu. Půjde o televizní seriál, jehož premiéry se dočkáme v dubnu 2017. Seriál produkuje distribuční společnost Aniplex. Animačních prací se ujalo studio TROYCA, které společně s A-1 Pictures pracovalo na seriálu Aldnoah.Zero. Samo pak animovalo Sakurako-san no Ašimoto ni wa Šitai ga Umatte Iru.

Autor mangy Black Lagoon, Hiroe Rei, je podepsán pod námětem, příběhem a původními návrhy postav. Aoki Ei je pak pod seriálem podepsán jako režisér a spoluautor děje. Aoki režíroval seriály Hóró Musuko a Fate/zero. Pomocným režisérem se stal Kató Makoto, který režíroval již zmíněnou Sakurako-san. Hiroeho návrhy pro potřeby animátorů překreslil Makino Rjúiči, jenž pracoval i na Hóró Musuko. Mechanické návrhy nakreslil tvůrce s pseudonymem I-IV, který se podílel na Aldnoah.Zero. Makino se společně s Nakai Džunem ujmou povinností předních režisérů animace.

Macumoto Masako a Jamamoto Midori se staly hlavními animátorkami. Hašimoto Takaši bude dohlížet na animaci speciálních efektů. Cuda Rjósuke bude zpracovávat digitální efekty. Hlavním střihačem se stal Migijama Šóta. Vedoucími výpravy se stala trojice Arima Tomojuki, Sedžima Takuja a Nagajoši Kóki. Návrh výpravy zpracují Fudžise Tomojasu a Sató Masahiro. Barevnou paletu zvolila Šinohara Mariko. Hlavním kameramanem se stal Kató Tomojoši. CGI složku režírují Iguči Micutaka a Jošida Miki. Hudební doprovod složí Sawano Hirojuki, jehož skladby doprovázely například seriály Kill la Kill a Kótecudžó no Kabaneri.

recreators2bisual

Lidé stvořili nesčetně příběhů. Příběhů plných radosti, smutku, bolesti, hněvu; příběhů otřásajících duší. Fikce nás fascinuje a víří naše emoce. Ovšem to je pohled nás – čtenářů, diváků, posluchačů. Jak se na to dívají postavy uvězněné uvnitř vyprávění? Co kdyby měly vlastní názory a úmysly? Představujeme pro ně nepokořitelné mocnosti – bohy? Svět se změnil. Nastal čas, aby postavy fikce vykonaly pomstu na bozích – svých tvůrcích.