Bližší pohled na Šókoku no Altair

news_xlarge_shoukokunoaltail16Jak jsme již dříve informovali, v průběhu prosince došlo k oznámení PROJEKTU ALTAIR, jehož oficiální stránky měly po několikadenním odpočtu odhalit více informací, a tak se i stalo. V první řadě bylo potvrzeno, že skutečně jde o adaptaci historické fikce s názvem Šókoku no Altair (volně přeloženo „Stoupající hvězda turecké stratokracie“). Projekt bude mít podobu televizního seriálu, jehož bychom se měli dočkat v průběhu roku 2017. Bližší datum zatím odhaleno nebylo. Vedle otevření oficiálních stránek a twitterového účtu byla rovněž zveřejněna plnohodnotná upoutávka, na níž se můžete podívat pod článkem.

Seriál režíruje Furuhaši Kazuhiro, který dělal na sedmidílném filmovém zpracování Kidó Senši Gundam Unicorn a seriálech RD Sennó Čósašicu a Le Chevalier D`Eon. Pravou rukou mu bude Igari Takaši, který režíroval jednodílné OVA Micuwano. Hlavním scénáristou se stal Takagi Noboru, jenž se podílel na seriálech Durarara!! a Koi kaze. Návrhy postav nakreslil Kanno Tošijuki, který tak učinil i v případě Garo –Honó no Kokuin– a filmového pokračování s podtitulem DIVINE FLAME. O výpravu se postará studio KUSANAGI, konkrétně pak Narita Iho zpracuje návrh výpravy a Ogura Kazuo bude vedoucím výpravy. Barevnou paletu vybrala Sasaki Azusa. Hlavním kameramanem se stal Ójama Jošihisa. Išigami Rjóiči režíruje CGI složku. Animačních prací se ujalo studio MAPPA.

Hudební doprovod složí Kawasaki Rjó, jehož hudbu jsme mohli slyšet v OVA Luger Code 1951 a Fate/Grand Order: First Order. Kimura Eriko se postará o režii zvuku. V hlavní roli uslyšíme Muraseho Ajumua. Další role obsadí KENN, Koniši Kacujuki, Ogata Keniči, Cuda Kendžiró, Furukawa Makoto a další.

news_xlarge_altair_teaser

Předloha sleduje osudy Mahmuta, mladého paši v turecké vládě, který se snaží proklouznout politickým pletichařením a zajistit své zemi i jejím lidem mír. Naneštěstí pro něj udržuje staré Turecko vládu vojska a zkuste udržet mír, když zemi vedou bojechtiví generálové. Za mangou stojí historička Kató Kotono, jejíž příběh v současné chvíli čítá sedmnáct svazků. Svazek osmnáctý půjde do prodeje 17. ledna 2017.