Juasa Masaaki kutí další film

news_xlarge_yoruhamijikashi_main_visual15. prosince byly otevřeny oficiální stránky nového projektu, který vzniká pod hlavičkou programového bloku stanice Fuji TV zvaného noitaminA. Jedná se o adaptaci knihy zvané Joru wa Midžikaši Aruke jo Otome (v překladu „Noc je krátká, tak se vydej na cestu, děvče“), za níž stojí spisovatel Morimi Tomihiko, mezi jehož další díla se řadí Taijó no tó, Učóten Kazoku a Jodžóhan Šinwa Taikei. Poslední dvě jmenované se již dočkaly animovaných adaptací. A právě tvůrčí tým seriálu Jodžóhan Šinwa Taikei zpracuje i adaptaci Joru wa Midžikaši Aruke jo Otome, která bude mít filmovou podobu. Snímek do kin vstoupí v pátek 7. dubna 2017.

Režie se ujal Juasa Masaaki, jenž režíroval například snímek Mind Game. Dále byl vedoucí silou u seriálů Kemonozume, Kaiba a Ping Pong The Animation. Scénář k novému filmu sepsal Ueda Makoto, který se v anime dříve podílel pouze na Jodžóhan Šinwa Taikei. Původní návrhy postav nakreslil ilustrátor Nakamura Júsuke. Film distribuuje společnost Touhou Eizou Jigyoubu. Animační práce má v rukou Juasovo studio Science Saru, které vyprodukovalo například úvodní titulkové sekvence k seriálu Garo -Honó no Kokuin-.

Hudební doprovod složí Óšima Mičiru, jejíž skladby bylo možno slyšet v seriálech Hagane no Renkindžucuši, Rokka no Júša a Akagami no Širajuki-hime. Rocková kapela ASIAN KUNG-FU GENERATION k filmu nahraje novou doprovodnou píseň. Hlavní roli namluví herec a muzikant Hošino Gen.

Předloha vyšla v listopadu roku 2006 a doposud se jí jenom v Japonsku prodalo přes milión výtisků. Kniha rovněž získala dvě ceny. Dílo sleduje osudy bezejmenné hlavní postavy, které do oka padla krásná černovlasá dívka. Protagonista ji sleduje a čas od času se s ní pod záminkou náhody pouští do řeči. Děvče si však jeho náklonnosti není vědomo. Protagonista netuší, že při dvoření se dívce zažije mnoho situací vymykajících se lidskému chápaní.