Saki v hrané podobě

000aLetos jsme se začátkem září dozvěděli, že se chystá hraná adaptace mangy Saki. K oznámení došlo skrze čtrnáctideník Young Gangan, který publikuje společnost Square Enix a ve kterém zmíněná manga vychází. Adaptace bude mít podobu televizní mini série a navazujícího filmu. Seriál sestává ze čtyř epizod a jednoho speciálu. Premiéry se dočká na kanále MBS v neděli 4. prosince. O dva dny později se epizoda odvysílá i na TBS. Speciál se na MBS objeví 8. ledna příštího roku. Filmové zpracování do kin vstoupí příští rok v únoru. Projekt má vlastní oficiální stránky i twitterový účet.

Režie se ujal Ónuma Júiči, kterému bude pravou rukou Išikawa Hirojuki. Scénář napsal Mori Hajaši. Hudební doprovod složil T$UYO$HI. Vedoucím výpravy se stal Jamašita Šúdži. Povinnosti hlavního kameramana zastal Nagano Jasutaka. O střih se postarala dvojice Kawamura Šiori a Kimura Ecuko. Jako poradci pro mahdžong se produkce účastnili Babylon, Kuroki Masao, Baba Hirokazu a Tokuda Kenneth.

V hlavních rolích se představí Hamabe Minami, Asakawa Nana, Hirota Aika, Furuhata Seika a Jamada Anna. V dalších rolích pak uvidíme Kikuči Mai, Nagao Mariju, Šibatu Kjóku, Košino Enu, Kaneko Riu, Kamuru Mami, Takedu Renu, Jošizaki Aju, Hošinu Mizuki, Higuči Juzu, Okamoto Nacumi, Ano, Óniši Aguri, Nagasawu Marinu a Jamači Mari.

untitled-1