Code Geass se dočká pokračování i s Lelouchem

code_geass_fukkatsu_no_lelouchJe tomu již více než 8 let, co skončila druhá série Code Geass. Je tedy podivuhodné, že bylo minulý víkend oznámeno pokračování. Zatím nebylo prozrazeno moc dalších podrobností, dokonce se ani neví, jestli se bude jednat o televizní sérii nebo o film. Nicméně byl už prozrazen název, který toho mnoho odhaluje. Nový projekt totiž dostal jméno Code Geass: Fukkatsu no Lelouch, což v překladu znamená Code Geass: Lelouchovo vzkříšení. Bylo již potvrzeno, že příběh se bude odehrávat několik let po skončení druhé série a že hlavní postavou bude skutečně Lelouch známý z předchozích sérií – nebude se tedy jednat o nějakého klona, alternativní dimenzi nebo něco podobného.

Krom toho byla oznámená i rekapitulační 3dílná filmová série. Ta by měla prokrýt všech 50 epizod prvních dvou sérií. Bylo již prozrazeno, že se vrátí seijú všech známých postav a že se dočkáme i několika nových scén. První film by se měl dostat do kin příští rok.

První série vycházela od podzimu 2006 do léta 2007. Druhé série se fanoušci dočkali o necelý rok později. Krom toho vyšla i kompilační OVA první sezóny, filmová pentalogie zachycující nový příběh časově se odehrávající mezi oběma řadami původního seriálu a jeden alternativní příběh zaměřen na Lelouchovu sestru.

zdroj:   ANN