Atom The Beginning se přižene příští rok

atomuLetos v červnu byla oznámena animovaná adaptace mangy Atom The Beginning (v překladu „Atom: Počátek“). Nyní došlo k otevření oficiálních stránek a zveřejnění bližších informací o formě, tvůrčím týmu i vizuálním zpracování tohoto zpracování. Půjde o televizní seriál, jehož se dočkáme příští rok na jaře. V dubnu se začne vysílat na veřejnoprávní televizní stanici NHK. Web projektu zveřejnil i první upoutávku, na kterou se můžete podívat pod článkem. Dále byl spuštěn oficiální twitterový účet.

Na režisérskou sesli se posadil Sató Tacuo, jenž pracoval například na projektech Nekodžiru-só a Šigofumi. Dohlížet na něj bude Motohiro Kacujuki, který se podílel na anime Psycho-Pass. Hlavním scénáristou se stal Fudžisaku Džuniči, v jehož životopise najdeme režii i scénář seriálu Blood+. Jošimacu Takahiro, stejně jako v případě Trigun, nakreslil návrhy postav. O návrhy strojů se postarali Išimoto Takehiro, Mijazaki Šiniči a Cuneki Šinobu. Itó Hideki se ujal povinností předního režiséra animace.

Hudební doprovod složí Asakura Norijuki, jehož tvorbu jsme mohli slyšet v seriálech Ruróni Kenšin a Sidonia no Kiši. Iwanami Jošikazu se postará o režii zvuku, jako tomu bylo i v případě OVA Seirei Cukai a Alien 9. Střihačem se stal Honda Júki. Barevnou paletu vybírala Tanaka Miho. Hlavním kameramanem se stal Sató Teppei. Kanno Takaaki režíruje CGI. Animační práce vznikají společnými silami tří studií – OLM, Production I.G a SIGNAL.MD.

Za předlohou stojí kreslíř Kasahara Tecuró, mezi jehož další díla patří jednosvazkový příběh Tandem Lover a desetisvazková série RideBack. Atom The Beginning zahájil publikaci v prosinci roku 2014. Manga vychází měsíčně v magazínu Heros, kde dělá společnost sériím jako ULTRAMAN a Onideka!. Doposud byly vydány tři sborné svazky, přičemž nakladatel Šógakukan chystá vydání čtvrtého svazku na letošního 5. prosince. Manga sleduje osudy vědců Očanomizua Hirošiho a Tenmy Umataróa ještě předtím, než co druhý jmenovaný sestrojil proslulého robotického chlapce Atoma.