OVERLORD uvidíme v kinech

overlord_volume_11V pátek 30. září vyšel jedenáctý díl knižní série OVERLORD, za níž stojí spisovatel Marujama Kugane a ilustrátor so-bin. Přebal knihy odhalil novinu, že se dočkáme filmového zpracování. O datu premiéry se informace nezmiňovala. Snímek shrne události z televizního seriálu, který se vysílal loni v létě. Seriál adaptoval první tři knihy své předlohy. Série vydala na třináct epizod, které byly postupně vydány na šesti BD a DVD. Prvního disku se sborně v BD a DVD formátu podle služby Oricon prodalo přes třináct tisíc, šestý a poslední disk pokořil metu jedenácti tisíc. Ke zmíněné jedenácté knize byl přibalen bonusový disk s epizodou Ple Ple Pleiades.

Režii seriálu měl na starosti Itó Naojuki, který se dříve podílel například na Digimon Savers. Hlavní scénáristkou se stala Sugawara Jukie, jež psala scénáře k dílčím epizodám anime Mahóka Kókó no Rettósei. Stejně jako u seriálu Trigun nakreslil návrhy postav Jošimacu Takahiro. Ten se rovnou ujal i povinností předního režiséra animace. Kimura Kašiko zastal post střihače. Vedoucími výpravy se stali Ikeda Šigemi a Marujama Jukiko. Barevnou paletu vybrala Noguči Jukie. Hlavním kameramanem se stal Kawašita Hiroki. Jabuta Šúhei režíroval CGI složku.

Hudební doprovod složil Katajama Šudži, jehož hudbu rovněž uslyšíme v nadcházejícím filmu Pop in Q. Hudebním producentem se stal Wakabajaši Gó. Píseň „Clattanoia“ k úvodním titulkům vytvořilo hudební duo OxT (Óiši Masajoši a Tom-H@ck), zatímco o píseň „L. L. L.“ k závěrečným titulkům se postaralo duo Myth & Roid (Maju a Tom-H@ck). Animační práce vznikaly pod střechou studia MADHOUSE.