Mobilní hra Schoolgirl Strikers dostane anime

schoolgirl_strikersNa začátku týdne byla oznámena anime adaptace mobilní hry Schoolgirl Striker společnosti Square Enix prostřednictvím nově otevřených oficiálních stránek. Rovnou byla zveřejněná i první upoutávka, kterou si můžete prohlédnout na konci článku. V upoutávce lze vidět jak záběry ze samotného anime, tak i plno podrobností, jako například produkční štáb nebo datum začátku vysílání. Anime se překvapivě dočkáme již v příští sezóně v lednu.

Hra se odehrává na soukromé dívčí střední škole Gorjókan Academy, která na první pohled nepůsobí nijak výjimečně. Nicméně škola skrývá základna organizace speciální jednotky Pátá síla, která bojuje proti nadpřirozeným entitám Oburi. A nyní je na čase vybrat 5 nových studentek, které budou trénovat, aby se staly součástí jednotky.

Animace probíhá ve studiu J.C.Staff. Do režisérského křesla usedl Nišikiori Hiroši, jehož můžete znát ze sérii Toaru Madžucu no Index nebo Azumanga Daió The Animation. Scénaře se ujal Jošioka Takao, který taky není žádný zelenáč – znát jej můžete například z anime Elfen Lied, Zero no Cukaima a High School DxD. O grafické ztvárnění postav se postal Tanaka Júiči, znát jej můžete z již zmiňovaných sérií Toaru Majutsu no Index nebo například druhé série Oregairu.