Animovaný orange se podívá i na filmová plátna

news_xlarge_orangemovieZávěrečný díl animovaného seriálu orange byl hodinovým speciálem, přičemž první polovina byla tradiční závěrečná epizoda a druhá polovina byla věnována rozhovorům s tvůrci a seijú. V závěru tohoto speciálu pak došlo k odhalení chystaného filmu. Ten ponese název orange -mirai- a v japonských kinech se ho dočkáme již letos v pátek 18. listopadu. Předprodej lístků začne 14. října. Promítat se bude v omezeném rozsahu pouze po dobu čtrnácti dní. Píseň „Mirai“ k závěrečným titulkům televizní série poslouží filmu jako doprovodná píseň. Tvůrčí tým i hlasové obsazení zůstává totožné se seriálem.

Režie se ujal Hamasaki Hiroši, který má na svědomí seriály Texhnolyze a Šigurui. Jako vrchní režisérka mu pomáhá Nakajama Naomi, jež se jako pomocná režisérka podílela na seriálech Casshern Sins a novém Hunter x Hunter. Scénář k filmu napsala Kakihara Júko, jejíž jméno je spjato i s projekty Persona 4 The Animation a Digimon Adventure tri. Návrhy postav nakreslil Júki Nobuteru, který se společně s Kitao Masaruem a Takasu Mijako podělil o povinnosti předního režiséra animace. Střihu se ujal Kasahara Jošihiro. Ičikura Kei se postaral o výpravu. Namiki Satoši se stal hlavním kameramanem. Takeda Masajoši režíroval CGI složku. Animační práce obstaralo studio Telecom Animation Film. Produkční plánování měla na starost společnost TMS Entertainment. Distribuci filmu zajistí Tóhó Eizó Džigjóbu.

Hudební doprovod složil Cucumi Hiroaki, jehož tvorbu bylo možné slyšet v anime Kuromukuro a Ao Haru Ride. Nagasaki Jukio přijal pozici zvukového režiséra, zatímco Konno Jasujuki vytvořil zvukové efekty. V hlavních rolích se vracejí Hanazawa Kana, Jamašita Seiičiró, Furukawa Makoto, Kinugawa Rika, Takamori Nacumi a Okicu Kazujuki.

Film částečně shrne události ze seriálu a následně bude vyprávět i o dění po nich. Vše uvidíme z pohledu Suwy. Předlohou nových událostí budou dvě nové kapitoly původní mangy, které vydá autorka Takano Ičigo v následujících číslech časopisu Gekkan Action. Číslo s první kapitolou vyjde 25. října, další potom o měsíc později.