Všední problémy polodívek v lednu

demichanV sobotu bylo oznámeno, že se chystá anime adaptace mangy Demi-čan wa Kataritai (v překladu „Rozhovory s polodívkami“). A rovnou bylo zveřejněno, že se jej fanoušci dočkají na televizních obrazovkách příští rok v lednu. Další informace bychom se měli dozvědět v nejbližších dnech. Manga vychází od roku 2014 a za tu dobu vydala na tři svazky, čtvrtý svazek se má dostat na pulty obchodů 20. září.

Příběh se odehrává v moderní době ve světě, v němž se mýty a legendy staly skutečností v podobně existence pololidí. To znamená, že se zde můžeme setkat s upíry, sukubami nebo například s bezhlavými vílami. Kdysi tito pololidé žili na okraji společnosti, nicméně nyní jsou do ní začleněny. A v tomto světě se děj soustředí na středoškolského učitele biologie Tecua, který některé tyto pololidi nejenže učí, ale snaží se jim i pomáhat jak s typickými problémy puberťáků, tak i s problémy, které vychází z jejich nadpřirozených schopností.

UPDATE: Známe již produkční štáb a byla zveřejněna i první upoutávka. Do režisérského křesla usedl Andó Rjó (obě série Gate), scénář si vzal na starost Jošioka Takao (Elfen Lied, Zero no Cukaima) a o převod postav z mangy do anime se postaral Kawakami Tecuja (Šigofumi, Sword Art Online). Animace probíhala ve studiu A-1 Pictures.
http://www.dailymotion.com/video/x4styrn_demi-chan-wa-kataritai-pv_tv

zdroje:   ANN,  Crunchyroll