ViVid Strike! se v televizi ukáže v říjnu

vividVe středu 31. srpna došlo k aktualizaci oficiálních stránek nadcházejícího animovaného seriálu s názvem ViVid Strike!, jehož se na televizních obrazovkách dočkáme letos v říjnu. Upřesněno bylo datum premiéry, které připadlo na 2. října v 0:30 v noci, kdy se seriál odvysílá na stanici Tokyo MX. Obsahem aktualizace byla rovněž upoutávka, která je ke zhlédnutí pod článkem a nový propagační obrázek. Dále byla zveřejněna další jména tvůrčího týmu a hlasového obsazení.

Režie se ujal Nišimura Džundži, jako tomu bylo i u anime Bakuon!! a Mars. Původní návrhy postav nakreslil Fudžima Takuja. Ty pro animátory překreslila Itó Mariko, která tak učinila i u seriálu Log Horizon. K ruce měla animátora Niigakiho Kazunarie. Předními režiséry animace se stali Hašimoto Takajoši a již zmíněný Niigaki Kazunari. Iino Makoto bude dohlížet na veškerý akční materiál. Titulem hlavního animátora se může pyšnit Nakaniši Kazuja. O animační stránku věci se postará studio Seven Arcs Pictures.

Hudební doprovod složil Jošikawa Jóičiró, jenž složil hudbu i pro anime Baby Steps a Oz. Píseň „Future Strike“ k úvodním titulkům nazpívá Ogura Yui, zatímco „Starry Wish“ k závěrečné titulkové sekvenci nazpívá Minase Inori. Obě zmíněné v anime uslyšíme i jako seijú. Vedle nich to budou také Noto Mamiko, Mizuhaši Kaori, Fukuen Misato, Saitó Čiwa, Uesaka Sumire, Kitamura Eri a Sakura Ajane.

Jako autor námětu je pod projektem podepsán Cuzuki Masaki, který se postará i přímo o scénář. Nové anime je dalším příspěvkem do rozsáhlého univerza Nanoha série, která započala v roce 2004 televizní sérií Mahó Šódžo Lyrical Nanoha. Posledním vydaným kouskem byla loni Mahó Šódžo Lyrical Nanoha Vivid, která však na pevných médiích vyjde až 23. listopadu, tedy více než rok a půl po své premiéře, což je u televizního seriálu nezvyklé.