Společný projekt studia Gust a Toei

css3ozbuaaa0onjTýdeník Famicu, který publikuje nakladatelství Kadokawa, odhalil zcela nový projekt, který vzniká společnými silami studií Gust a Toei Animation. Gust spadá pod křídla vývojářského studia KOEI Tecmo Games. Titul nese název Kakučó Šódžo Kei Trinary (v překladu „Trinary – Dívky z rozšířené reality“) a klade si za cíl představit doposud neviděné spojení hry a anime. Produkci tohoto díla vede Cučija Akira, který je rovněž podepsán pod námětem a příběhem. Již dříve se podílel na produkci OVA Ar-Tonelico Sekai no Owari de Utai Cuzukeru Šódžo. V pátek 16. září byla v tokijském kinokomplexu Wald 9 uspořádána akce představující celé dílo a rovnou zde došlo k promítání první epizody. Upoutávka je ke zhlédnutí na konci článku.

Režie byla svěřena Kawasaki Icuróovi, jenž režíroval Densecu no Júša no Densecu. Hlavním scénáristou se stal Hjódó Kazuho, mezi jehož práce patří například Relife a Mahó Šódžo Taisen. Původní návrhy hlavních postav nakreslil tvůrce s pseudonymem neco. Pro potřeby animátorů je přetvořili Šitaja Tomojuki a Jamazaki Masakazu, zatímco o návrhy příšer se postaral Murajama Kósuke. Střihu se ujal Hiraki Daisuke. Vedoucí výpravy se stala Kaizu Tošiko, jež se podílela na seriálu Ója-san wa Šišunki!. Koike Rieko se chopila pozice hlavního kameramana. Animační práce byly svěřeny studiu Feel, které mimo jiné pracovalo na aktuálním Kono Bidžucubu ni wa Mondai ga Aru!.

Hybrid anime a hry představí hlavní postavy jménem Óse Cubame, Uzuki Kagura, Gabriella Rotalinska, Kunimasa Ajami a Koigasaki Mijabi. Ty namluví Takeda Mariko, Hirajama Emi, Jagi Júki, Micuki Nakae a Hagihara Ami. Hudební doprovod složil Nakacuka Takeši, jehož skladby zněly ve filmu Rjoku Tama Šinši a seriálu Brothers Conflict. Hudbu produkuje autor projektu Cučija Akira. Režii zvuku má v rukou Motojama Satoši.

Děj se odehrává ve světě za obrazovkou, kde se musí digitální Tokio potýkat se strašlivými „úkazy“ rozsévajícími zkázu. Pro likvidaci těchto hrozeb byla vytvořena zvláštní jednotka děvčat zvaná Trinary. Tyto dívky se dokáží spojit s reálnými lidmi hrajícími hry, případně sledujícími anime a získat tak dostatek síly pro boj s nepřáteli.