Restaurace z jiného světa dostane anime

isekai_shokudouAutor light novel Inuzuka Džunpei před pár dny na svém blogu oznámil, že se chystá anime adaptace jeho díla Isekai Šokudó (v překladu „Restaurace v alternativním světě“). Dodal, že na další informace o anime si budeme muset ještě počkat, nicméně už nyní si můžeme něco povědět o samotné předloze.

Inuzuka začal publikovat příběh v roce 2013 na stránky Šósecuka ni Naró (v překladu „Staňme se spisovateli“) a v únoru 2015 se dočkal i papírového výtisku u nakladatelství Hero Bunko společnosti Shufunotomo. Novela stále vychází, třetí svazek se na pulty obchodů dostane na konci tohoto měsíce. Kromě adaptace se chystá i manga, jež má vycházet v časopise Young Gangan (vydavatelství Square Enix).

Příběh vypráví o restauraci, v níž se vaří západní jídla a jejíž dveře jsou zkrášleny obrázkem kočky. Na první pohled se jedná o obyčejnou restauraci, která je otevřena ve standardních hodinách a zavřená o svátcích a víkendech. Nicméně každou sobotu je tajně otevřena a nabízí neobvyklá jídla velice neobvyklým zákazníkům.