Podrobnosti o Flip Flappers

cst1riouiaatachLetos v květnu jsme informovali o chystaném televizním seriálu s názvem Flip Flappers, jehož se dočkáme v podzimní sezóně. Vzhledem k tomu, že do premiéry zbývá několik týdnů, nastala vhodná doba podívat se na nově zveřejněné informace. Seriál se začne vysílat ve čtvrtek 6. října v 21:00 na televizní stanici AT-X. Poté bude následovat vysílání na TOKYO MX, Sun TV a BS Fudži. 22. září ovšem dojde ke zvláštní předpremiéře prvních tří epizod. Dále byl zveřejněn nový propagační obrázek, druhá upoutávka, další jména tvůrčího týmu a hlasové obsazení vedlejších rolí.

Již z dřívějška jsme znali jméno režiséra – Ošijama Kijotaka. Znám byl rovněž návrhář postav a současně přední režisér animace – Kodžima Takaši. O kreslená pozadí se postará studio PABLO, které se podílelo například na seriálech Owari no Seraph, Bubuki Buranki a OVA Little Witch Academia: The Enchanted Parade. Barevnou paletu vybírala Suenaga Sadako. Hlavním kameramanem se stal Izumida Kazuto. O střih se postará Sadamacu Takeši. Animační práce obstará studio 3Hz.

Hudební doprovod složí uskupení TO-MAS SOUNDSIGHT FLUORESCENT FOREST, jehož tvorbu jsme mohli slyšet v anime Kanodžo to Kanodžo no Neko: Everything Flows. Aketagawa Džin se ujal zvukové režie. V hlavních rolích uslyšíme Mao a Takahaši Minami. Ty doplní seijú Fukušima Džun, Óniši Saori, Inóe Sajaka, Kubota Tamie, Cuda Kendžiró, Óhaši Ajaka, Tošinó Airi, Hikasa Jóko, Okicu Kazujuki a Murase Mičijo. Píseň „Serendipity“ k úvodní titulkové sekvenci nazpívá ZAQ, zatímco „FLIP FLAP FLIP FLAP“ k závěru nazpívají již zmínění TO-MAS a společně s nimi Čima.

Za samotným námětem stojí Pure Illusionist. V hlavní roli budeme sledovat dívku jménem Kokona, která žije u své babičky. Tato zaskočená dívenka jednoho dne narazí na hyperaktivní Papiku, čímž se rozpoutá dobrodružství této dvojice. Jejich úkolem je cestovat do odlišné dimenze, kde se ukrývají magické krystaly, s jejichž pomocí lze splnit mnohá přání. Když se děvčátka na své výpravě dostanou do nebezpečí, jeden z těchto krystalů zazáří a pomůže dvojici se proměnit.