Onihei v pohybu

news_xlarge_onihei_visualNovinkový portál Natalie odhalil ve středu 31. srpna oznámení o chystané adaptaci knižní série Onihei Hankačó (v překladu „Ďábelský Hei, vrchní vyšetřovatel“). Zpracování bude mít podobu televizního animovaného seriálu, jehož premiéry se dočkáme v průběhu příštího roku. Adaptace ponese prostý název „Onihei“. K otevření oficiálních stránek doposud nedošlo, ovšem přesto byl zveřejněn první propagační obrázek, na nějž se můžete podívat vlevo.

Na režisérskou sesli se posadil Mija Šigejuki, jenž režíroval například seriály Supernatural a Bokura wa Minna Kawaisó. Vedle režie se Mija ujal i návrhů postav. Ty navrhoval i pro anime Buzzer Beater a Kjógoku Nacuhiko: Kósecu Hjaku Monogatari. Kreativním producentem se stal Marujama Masao. O animační práce se postará jeho nová společnost Studio M2. Produkci vypomáhá studio TMS Entertainment.

Producent Marujama se vyjádřil v tom smyslu, že by v anime rád zachoval atmosféru předlohy, aniž by se jí však tvůrci museli cítit svázáni. Letos po premiéře filmu GARO: DIVINE FLAME poskytl Marujama rozsáhlý rozhovor, v němž zmiňoval, že se stal ředitelem Studia M2, kde jak doufá, bude moci produkovat osobitá i svá vysněná díla. Stále však zůstává v čele studia MAPPA, které založil v roce 2011 po svém odchodu ze studia MADHOUSE.

Za knižní předlohou stojí spisovatel Ikenami Šótaró, jehož dílo vydalo na čtyřiadvacet regulérních dílů a jeden doplňkový. Několik let po Ikenamiho smrti začal kreslíř Saitó Takao pracovat na manga adaptaci, která vychází od roku 1993 v časopise Comic Ran. Dílo doposud vydalo na devadesát osm svazků. Kniha i její manga zpracování vyprávějí o Hasegawovi Heizóovi, vyšetřovateli v Edu v roce 1787, který si došlápne na násilníky, zloděje, žháře a ostatně zločince všeho druhu.

zdroj:   Natalie