Legendární meče oživnou už příští týden

touken_ranbu_hanamaruJiž třetího října se dočkáme televizní anime adaptace prohlížečové hry Tóken Ranbu s podtitulem Hanamaru. A s blížícím se začátkem vysílání se postupně uvolňují i upoutávky a podrobnosti o anime, je tedy na čase si vše shrnout.

Příběh začíná v roce 2205, kdy se zlé síly rozhodly vrátit do minulosti, aby mohly změnit historii. Cílem mudrců, kteří mají za úkol naopak historii chránit, je zabránit tomu pomocí svých speciálních schopností – dokáží vdechnout život objektům. A právě jejich snahu sleduje příběh.

Za hrou stojí společnost DMM, kterou můžete znát díky hře Kantai Collection, jenž se rovněž dočkala anime adaptace. A stejně jako v Kantai Collection, i zde se se setkáváme s polidšťováním neživých objektů. V KanColle se z historických válečných lodí stávají roztomilé dívky, zde se z legendárních mečů stávají krásní muži.

Do režisérského křesla usedl Naoja Takaši (režisér animace v Infected WIXOSS, asistent režiséra v Luck and Logic), o scénář se postaral Pierre Sugiura (Barakamon). O grafické ztvárnění postav se postaral Taniguči Džuničiró (Prison School, Nacujuki Rendezvous). To celé probíhá ve studiu Doga Kobo. Zajímavostí je, že toto není jediná anime adaptace, které se hra dočká. Příští rok má totiž vyjít další anime, za kterým už ale stojí studio ufotable.

zdroje:   ANN,  Crunchyroll