Pokračování Bubuki Buranki

news_xlarge_BBK_2nd_keyvisualOficiální stránky anime Bubuki Buranki byly v úterý doplněny o nové informace týkající se oznámeného pokračování. To ponese podtitul Hoši no Kjodžin (v překladu „Obři z hvězd“) a půjde opět o televizní seriál. Premiéra druhé série byla stanovena na letošní říjen. Vysílat se bude na stanici Tokyo MX. Celý projekt vzniká k desátému výročí animačního studia Sanzigen. Pokračování hlásí návrat všech tvůrců i seijú z první řady. Informace byly publikovány i v novém čísle měsíčníku Newtype.

Režie se ujal Komacuda Daizen, který pracoval jako pomocný návrhář u filmových převyprávěních Evangelionu. Dějovými editory se stali Išii Džiró a Kitadžima Jukinori; první jmenovaný psal scénáře k anime Monster Strike a druhý k Gokukoku no Brynhildr. Návrhy postav nakreslil Kozaki Júsuke, jenž navrhoval postavy i k seriálu Speed Grapher a hře Fire Emblem if. Bubuki stvoření navrhoval Asagiri a Buranki naopak Jošikawa Tacuja. Na zpracování CGI modelů postav dohlédl Adači Hiroši a celou CGI složku má pod dozorem Suzuki Daisuke.

Hudební doprovod složil Jokojama Masaru, jehož skladby jsme mohli slyšet například v seriálech Šigacu wa Kimi no Uso a Majoiga. Na jeho tvorbu dohlíží producent Wakabajaši Gó. Režisérem zvuku se stal Aketagawa Džin, který má na kontě Genšiken a Nodame Cantabile. V hlavních rolích opět uslyšíme jména jako Kobajaši Júsuke, Ozawa Ari, Saitó Sóma, Išigami Šizuka a Komacu Mikako.

Jen co se Kazuki Azuma po deseti letech vrátil do Japonska, napadla a zajala ho skupina ozbrojených mužů. Chlapce naštěstí zachrání jeho dávná kamarádka Asabuki Kogane. Podařilo se jí to díky zvláštní oživlé zbrani zvané Bubuki, kterou nosí na pravé paži. Azuma zjistí, že je také jedním z těch, co dokáží ovládat Bubuki, a tak se i se svými čtyřmi společníky vydává na cestu za oživením obra Ómaie, který by jej mohl zavést zpět na nebeský ostrov, odkud chlapec pochází.