Kono Sekai no Katasumi ni v plnohodnotné upoutávce

news_xlarge_konosekai_katasumini_20160317_01Ve středu 24. srpna došlo k aktualizaci oficiálních stránek animovaného filmu Kono Sekai no Katasumi ni (v překladu „V koutě našeho světa“). Předmětem aktualizace bylo odhalení hlasového obsazení snímku. Dále došlo ke zveřejnění dalších jmen tvůrčího týmu, konečného data uvedení filmu do japonských kin a také plnohodnotné upoutávky. Trailer si můžete pustit pod článkem. Premiéry se dočkáme letos 12. listopadu. Došlo tedy k poslednímu z odkladů, neboť snímek se měl podle předchozího prohlášení dostat do kin již v průběhu října. Projekt byl oznámen v roce 2012, ovšem brzy se dostal do potíží, jelikož se producentům nepodařilo sehnat potřebnou finanční podporu. Loni v březnu se proto rozhodli využít možnosti veřejného financování a skrze službu Makuake se jim podařilo od přispěvatelů vybrat téměř čtyřicet milionů jenů, což bylo dvakrát tolik, než byl původní cíl kampaně.

Již dříve jsme věděli, že hlavní kreativní silou filmu je Katabuči Sunao, jenž se ujal režie, scénáře i rozkresleného scénáře. Pomocnou režisérkou se stala Uratani Čie, která s Katabučim spolupracovala i na několika jeho předchozích projektech například OVA sérii Black Lagoon: Roberta`s Blood Trail. Macubara Hidenori, mezi jehož práce patří například Gankucuó, nakreslil návrhy postav a rovněž se postaral o režii animace. Snímek produkují pánové Marujama Masao a Maki Taró. Marujamovo studio MAPPA zajišťuje animační stránku věci, zatímco Makiho společnost Genco vede produkci jako takovou. O distribuci se postará společnost Tokyo Theatres.

news_xlarge_konosekai_non_2

V hlavní roli uslyšíme herečku a modelku užívající pseudonym Non, pro kterou půjde o první zkušenost s dabingem anime. V dalších rolích uslyšíme seijú jako jsou Ono Daisuke, Ušijama Šigeru, Inaba Nacuki, Omi Minori, Šintani Majumi, Hosoja Jošimasa a Han Megumi. Hudební doprovod složí zpěvačka a pianistka Kotringo. Její tvorbu bylo možno slyšet v seriálu Kófuku Graffiti.

Předloha vycházela od ledna roku 2007 do ledna roku 2009 v týdeníku Manga Action (Lupin Sansei, Old Boy), jejž publikuje nakladatelství Futabaša. Celkem vydala materiálu na tři svazky. V roce 2011 se manga dočkala zadaptování do formy hraného televizního filmu. Příběh sleduje Urano Suzu, která se čerstvě provdala za Hódžóa Šúsakua, k jehož rodině v Kure se nyní stěhuje. Zde jí nastává nový život, který bude možná obtížnější, než by se mohlo zdát, zvláště když se píše rok 1944 a svět se stále nachází ve víru druhé světové války.