Granblue Fantasy v podobě animovaného seriálu

news_xlarge_GRANBLUEFANTASY_KeyvisualLoni v září jsme se dozvěděli o tom, že se chystá animovaná adaptace hry zvané GRANBLUE FANTASY určené pro mobilní telefony. Po téměř roce ticha došlo k otevření oficiálních stránek a twitterového účtu. Web byl okamžitě naplněn podrobnými informacemi o tvůrčím týmu, hlasovém obsazení, očekávané premiéře a o písni k úvodní titulkové sekvenci. Také byla zveřejněna první upoutávka. Televizní animovaný seriál se začne vysílat příští rok v zimě. Adaptace ponese název „GRANBLUE FANTASY The Animation“.

Do režisérského křesla usedl Itó Júki, jenž režíroval loňský seriál Mahó Šódžo Lyrical Nanoha Vivid. Pravou rukou mu bude pomocná režisérka Kurata Ajako, která pracovala jako přední režisérka animace na Danši Kókósei no Ničidžó. Jako autor scénáře je uvedeno jméno společnosti Cygames. Návrhy postav nakreslil Akai Tošifumi, který tak učinil i pro Sora no Oto a Kokoro Connect. O přední režii animace se postará dvojice Komacu Asami a Takada Akira. Hašimoto Takaši dohlédne na animaci efektů. Vedoucím výpravy se stal Kai Masatoši. Animační práce má na starosti studio A-1 Pictures.

V hlavních rolích uslyšíme Onoa Júkiho a Tójamu Nao. Doplňovat je bude Sawaširo Mijuki a Kugimija Rie. Další jména seijú budou odhalena později. Hudební doprovod složí dvojice Uemacu Nobuo a Narita Cutomu; oba skládali hudbu pro herní sérii Final Fantasy. Záda jim kryje společnost Tóhoku Šinša. Projekt produkují Aniplex a Cygames. Použitou písní k úvodním titulkům bude „GO“ od kapely BUMP OF CHICKEN. Píseň vyšla na jejich albu „Butterflies“, které se do prodeje dostalo letos 10. února.

Za původní hrou z roku 2013 stojí vývojářské studio Cygames, v jehož portfoliu lze nalézt i karetní hru Šingeki no Bahamut taktéž pro mobilní telefony. Ta se již své animované adaptace dočkala v podobě seriálu Šingeki no Bahamut: Genesis z roku 2014, na jehož druhé sérii se v současné době pracuje a k jejíž premiéře by mělo dojít v průběhu příštího roku.