Godžira bude rozsévat zkázu i v anime

bgLetos 2. srpna si společnost Tóhó zaregistrovala webovou doménu Godzilla-Anime.com. Po několik týdnů stránky zely prázdnotou, ovšem nyní byly oficiálně spuštěny a naplněny obsahem. Bylo tedy potvrzeno, že nás čeká převedení známého monstra do animované podoby. Stránky prozatím jako název filmu zmiňují pouze amerikanizovanou podobu jména ústřední obludy – Godzilla. Snímek byl měl být uveden do kin v průběhu příštího roku. Projekt produkuje Tóhó animation, zatímco o distribuci se postará Tóhó Co.,Ltd. Animační práce byly svěřeny studiu POLYGON PICTURES.

O režisérskou sesli se podělí dva pánové – Šizuno Kóbun a Seišita Hirojuki. Šizuno má na triku několik filmů Meitantei Conan a čtyřdílné OVA Mahó Sensei Negima! Mó Hitocu no Sekai. Seišita naopak režíroval filmovou trilogii Adžin i její přepracování do podoby televizního seriálu. Oba společně se již sešli u první série Sidonia no kiši, kterou režíroval Šizuno, zatímco Seišita byl pomocný režisér. Pod příběhem i scénářem je podepsán Urobuči Gen, jenž byl hlavním scénáristou anime Suisei no Gargantia a Mahó Šódžo Madoka Magika. Mimoto stojí za scénáři k visuálním novelám Saja no Uta a Phantom -PHANTOM OF INFERNO-.

V japonských kinosálech v současné době řádí nejnovější film z této frančízy – Šin Godžira. Pod filmem jsou podepsáni režiséři Anno Hideaki a Higuči Šindži. Scénář ke snímku napsal Anno Hideaki. Film byl uveden ve 441 kinosálech a již v sobotu 14. srpna se mu na japonském trhu podařilo překonat tamní výdělky nejnovějšího amerického pokusu o zfilmování této nestvůry z roku 2014. Tomu se podařilo vydělat 3,2 miliardy jenů, zatímco film Šin Godžira již překonal hranici 3,8 miliardy.