Závěrečný díl trilogie Adžin

news_xlarge_AJINJe tomu několik dní, co došlo k aktualizaci oficiálních stránek animované adaptace mangy Adžin. Nové informace se týkaly většinou posledního snímku z filmové trilogie. Ten bude mít premiéru v pátek 23. září a jeho podtitul zní Šógeki (v překladu „Střet“). Třetí film se začne dějově odklánět od své předlohy a tvůrčí tým slibuje vlastní rozuzlení příběhu. Plakát k třetímu filmu vidíte vlevo, zatímco upoutávka je přiložena pod článkem. Část trilogie se dočkala přepracování do podoby televizního seriálu odvysílaného v programovém bloku Animeism. Letos na podzim se začne vysílat jeho druhá část, která plynule naváže na tu předchozí.

Režie se ujal Andó Hiroaki, který dělal jako pomocný režisér na seriálu Sidonia no Kiši: Daikjú Wakusei Seneki. Dohlíží na něj Seišita Hirojuki, který režíroval již zmíněnou druhou sérii Sidonia no Kiši. Hlavním scénáristou se stal Seko Hiroši, který momentálně pracuje na Mob Psycho 100. Návrhy postav nakreslil Morijama Júki, další z tvůrčího týmu Sidonia no Kiši. Animační práce obstaralo studio Polygon Pictures, které má na svědomí například seriál Sanzoku no Musume Ronja.

Hudební doprovod složil Kanno Júgo, jehož práce bylo možné slyšet v seriálech G no Reconguista a Psycho-Pass. Režie zvuku se ujal Iwanami Jošikazu, jenž spolupracoval na Baccano! a Cencoroll. Doprovodnou píseň „Joru wa Nemurerukai?“ k prvnímu filmu nazpívala kapela flumpool. K pokračování poskytla píseň „Innocence“ kapela LAMP IN TERREN. K poslednímu filmu doprovodnou píseň „The Birth“ nazpíval Mijano Mamoru, představitel hlavní role.