White Fox to zkouší se Sóšin Šódžo Matoi

matoi_bijuaruMinulý týden došlo k odhalení nového projektu, na němž pracuje animační studio White Fox. Jedná se o televizní seriál nazvaný Sóšin Šódžo Matoi (volně přeloženo „Posvátná exorcistka Matoi“), jehož premiéru máme očekávat letos v říjnu. Bez otálení byly spuštěny oficiální stránky projektu i přidružený twitterový účet. Stránky nabídly první propagační obrázek, podobu tvůrčího týmu a hlasového obsazení, návrhy postav, upoutávku a nástin děje. Projekt je první originální produkcí studia White Fox.

Režie se ujal Sakoi Masajuki, který režíroval například seriály Kaibucu Ódžo a Needless. Příběhovým editorem a scénáristou se stal Kuroda Jósuke, jenž psal scénáře k Trigun a Mugen no Ryvius. Návrhy postav nakreslila Toda Mai, jako tomu bylo i u Neppú Kairiku Buši Road. Toda se ujala i povinností přední režisérky animace. Pozice vedoucího výpravy se chopil Takamine Jošito, který pracoval na Jormungand a Akame ga Kill!. O střih se postará Gotó Masahiro, jenž se podílel na anime Haibane Renmei a Re:Cutey Honey. Seriál produkuje společnost Infinite. Animační práce má v rukou již zmíněné studio White Fox.

Hudební doprovod skládá Kató Tacuja, jehož tvorbu bylo možné slyšet v anime Free! a Gingicune. O distribuci hudby se postará společnost Lantis. O zvukovou režii zajišťuje Jamaguči Takajuki. Píseň k závěrečným titulkům nazpívá hudební uskupení Sphere. V hlavních rolích uslyšíme Suwu Ajaku, Ózoru Naomi a Tomacu Haruku jako Sumeragi Matoi, Kusanagi Jumu a Clarus Tonitrus.

Píše se rok 2016 a spokojená základoškolačka Sumeragi Matoi si přivydělává v místní svatyni. Děvče vychovávali její prarodiče, ovšem jsou to tři měsíce, co byla opět svěřena do péče svého otce, a tak se zdá, že si Matoi konečně začne užívat radosti všedních dní. Dívka se ve svatyni skamarádila s Kusanagi Jumou, jejíž rodina o svatyni pečuje. Když se děvčata jednoho dne vracejí ze školy do svatyně, přivítá je scenérie poničené svatyně a bezvládných těl Jumiiných rodičů. Matoiin otec, povoláním policejní detektiv, se okamžitě pouští do vyšetřování a podaří se mu zajistit svědka. O tom se ovšem nedá říci, že by byl tak docela při smyslech. Juma jakožto dědička svatyně se pustí do rituálu vymítání, jenomže co se nestane. Namísto Jumy získá nadpřirozené schopnosti exorcismu Matoi, která se musí pustit do vymítání zla, aby se mohla vrátit ke svému běžnému životu.