Tekkecu no Orphans se na podzim vracejí

mv Oficiální webová prezentace animovaného seriálu Kidó Senši Gundam: Tekkecu no Orphans prošla před několika dny aktualizací. Cílem bylo připravit půdu pro pokračování, kterého se dočkáme letos na podzim. Druhá série se začne vysílat v neděli 2. října na stanici MBS v programovém bloku Ničigo, kterému patří vysílací čas 17:00. Dále byl zveřejněn propagační obrázek druhé série a taktéž první upoutávka.

Za seriálem stojí režisér Nagai Tacujuki a scénáristka Okada Mari. Nagai režíroval například seriály Toradora! a Toaru Kagaku no Railgun. Okada se podílela na titulech jako Kodomo no Džikan a Hóró Musuko. Návrhy postav nakreslila Itó Jú, která stojí například za mangou Shut Hell. Její kresby pro animátory přepracoval Čiba Mičinori, který pracoval i na X-Men a Basilisk: Kóga Ninpó Čó. Hudební doprovod složil Jokojama Masaru. O animační práce se postaralo studio Sunrise.

První série se začala vysílat loni na podzim rovněž v programovém bloku Ničigo. Po odvysílaných pětadvaceti epizodách seriál skončil, ovšem v samotném závěru bylo oznámeno, že se dočká pokračování. Anime ve svém vysílacím čase nezaznamenalo přílišný úspěch – podíl sledovanosti v porovnání s předchozím seriálem vysílaném v tomto nedělním čase výrazně poklesl. Na pevných médiích si však titul nevede příliš špatně. Prvního BD a DVD disku se prodalo přes 13 000 kopií. Zatím poslední vydaný sedmý disk překonal hranici 6 500 kopií. První série vyjde na devíti discích.