Manga Bleach je blízko dokončení

bleachJestli patříte mezi pravidelné čtenáře mangy Bleach, tak jistě víte, že se manga blíží svému konci. A nyní byla odhalena stránka z dalšího vydání časopisu Šúkan Šónen Jump, ve kterém Bleach vychází, oznamující, že tato akční série skončí již za [začerněno] kapitol. Počet kapitol byl úmyslně začerněn, fanoušci si tedy na přesné číslo budou muset ještě pár dní počkat.

Manga se přitom do závěrečné části dostala před více než čtyřmi roky v únoru 2012. Bleach začal vycházet v roce 2001 v již zmiňovaném časopise Šúkan Šónen Jump a za tu dobu se dočkal 72 svazků. Zatím poslední vydaná kapitola je 680. v pořadí a fanoušci spekulují, že stejně jako v případě mangy Naruto, tak i Bleach skončí kapitolou s číslem 700.

Manga se dočkala mnoha adaptací jak ve formě anime série, tak i čtyř filmů nebo několika her. Nejznámější z nich je nejspíše anime série, která vycházela od roku 2004 do roku 2012 a která čítala 366 epizod.

UPDATE: V dnes vydaném v 73. svazku bylo prozrazeno, že manga se dočká celkem 74 svazků. To tedy znamená, že do konce mangy zbývá asi posledních 5 kapitol, což vyděsilo velké množství fanoušků. V příběhu je totiž stále mnoho nezodpovězených otázek, na jejíž zodpovězení nebude dostatek času.

zdroje:   Crunchyroll,  ANN