GANTZ se vrací

o_topLoni v listopadu došlo k oznámení nového chystaného filmového zpracování mangy GANTZ, za níž stojí kreslíř Oku Hiroja. Distribuční společnost TOHO Animation následně spustila oficiální webovou prezentaci, na níž odhalila podrobnější informace. Film ponese název GANTZ:O a bude adaptovat dějovou část z předlohy odehrávající se v Ósace. Snímek bude zcela vytvořen technologií CGI a do kin se dostane letos 14. října. Vedle jmen tvůrčího týmu byl zveřejněn rovněž propagační obrázek a prvotní upoutávka.

Režií byl pověřen Kawamura Jasuši, který pracoval jako CGI režisér u filmu Appleseed Saga Ex Machina. Dohlížet na něj bude Sató Keiiči, jenž dělal na Karas, Tiger & Bunny a Ašura. V současné době pracuje jako režisér na nadcházejícím seriálu Šingeki no Bahamut: Virgin Soul. Scénář sepsal Kuroiwa Cutomu, který stojí i za scénářem k nadcházejícímu One Piece Film: Gold. Animační práce má v rukou studio Digital Frontier, které v minulosti dělalo na seriálu Viper`s Creed a filmech Biohazard: Degeneration a Biohazard: Damnation.

Předloha z roku 2000 vydala na celkových sedmatřicet svazků, jejichž společný náklad přesahuje jednadvacet milionů výtisků. Manga se v roce 2004 dočkala animované adaptace, která to dotáhla na šestadvacet epizod. Režie se u studia Gonzo ujal Itano Ičiró. Vedle anime došlo i k hrané adaptaci v podobě dvou filmů, které režíroval Sató Šinsuke. V současné době vychází v měsíčníku Miracle Jump manga GANTZ:G, na níž autor Oku Hiroja spolupracuje s kreslířem Iizukem Keitou. Oku samotný pak kreslí svou aktuální sérii Inujašiki, která vychází ve čtrnáctideníku Evening, jejž publikuje nakladatelství Kódanša.