Druhá série Ao no Fucumaši

aoex_mainV pondělí 4. července došlo k oznámení pokračování anime Ao no Fucumaši. Pokračování bude mít stejně jako první série podobu televizního seriálu. Došlo k aktualizaci oficiálních stránek a twitterového účtu. Pokračování ponese název Ao no Fucumaši: Kjóto Fudžóó-hen (v překladu „Modrý exorcista: Nečistý král Kjóta“) a premiéry se dočkáme někdy v průběhu následujícího roku. Na první propagační obrázek se můžete podívat vlevo. Upoutávka je přiložena na konci článku. Nové anime bude adaptovat stejnojmennou dějovou část ze své předlohy, která trvala od pátého do devátého svazku.

Na režisérské sesli se tentokráte ohřeje Hacumi Kóiči, který nahradil Okamuru Tensaie z první řady. Hacumi režíroval například seriál Deadman Wonderland. Hlavním scénáristou se stal Óno Tošija, jehož práce se objevila v anime Curitama a Subete ga F ni Naru. Óno nahradil Jamagučiho Rjótu z první řady. Nakreslit nové návrhy postav se vrací Sasaki Keigo. Hudební doprovod znovu složí Sawano Hirojuki, jehož nově doplní Jamamoto Kóta. Animační práce zůstávají v rukou A-1 Pictures.

V řadách hlasového obsazení se nemusíme bát žádných velkých změn. Vrací se všichni hlavní hráči z předchozí řady – v hlavních rolích dvou bratrů Okamoto Nobuhiko a Fukujama Džun. Ty doplní Kitamura Eri, Sató Rina, Takagaki Ajahi, Kamija Hiroši, Kadži Júki, Hanazawa Kana, Jusa Kódži, Nakai Kazuja a další.

Za manga předlohu je zodpovědná kreslířka Kató Kazue, jež své dílo začala publikovat v roce 2009. Nové kapitoly se objevují každý měsíc v časopise Jump Square, jejž vydává nakladatelství Šúeiša. Manga doposud vydala materiálu na sedmnáct svazků. V roce 2011 se titul dočkal animované adaptace v podobě pětadvacetiepizodního televizního seriálu, který režíroval Okamura Tensai. O rok později měl premiéru animovaný film režiséra Takahašiho Acušiho.