Cyborg 009 se vrátí do kin

CYBORG009_callofjusticeV úterý 19. července došlo k otevření oficiální webové prezentace zcela nového projektu vycházejícího z mangy Cyborg 009. Vedle toho byl rovněž spuštěn twitterový účet. Stránky nabídly informace o formě, kostře tvůrčího týmu, první plakát a taktéž úvodní upoutávku. Půjde o CGI filmovou trilogii s vlastním příběhem, přičemž premiéry se všechny díly dočkají letos v závěru podzimu. Jednotlivé díly budou uvedeny do kin v omezeném rozsahu vždy na dva týdny. První díl vyjde 25. listopadu, druhý na něj naváže 2. prosince a poslední následně 9. prosince. Trilogie ponese název CYBORG009 CALL OF JUSTICE.

Jako režisér se projektu ujal Kakimoto Kódai, který pracoval jako pomocný režisér na seriálu Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova i následném dvojdílném filmovém pokračování. Dohlížet na něj bude Kamijama Kendži, jenž režíroval seriál Kókaku Kidótai Stand Alone Complex a Seirei no Moribito. Návrhy postav nakreslil Saitó Masacugu, který tak učinil i v případě filmu Rakuen Cuihó. Animační práce zastanou studia OLM Digital a Signal MD. Produkci vedou Production I.G a Išimori Pro. O distribuční záležitosti se postará Tóhó Eizó Džigjóbu.

Autorem předlohy je Išinomori Šótaró, který sérii zahájil již v roce 1964. Jeho dílo se dočkalo mnoha animovaných adaptací. První v podobě filmu přišla na svět v roce 1966. V roce 1968 přišlo první seriálové zpracování, které režíroval Júgo Serikawa. Druhé režírované Takahaši Rjósukem mělo premiéru v roce 1979. Třetí televizní sérii režíroval v roce 2001 Kawagoe Džun. Ten se postaral i o loňský projekt Cyborg 009 vs. Devilman, který spojil univerza mangy Cyborg 009 a Devilman. Nová trilogie však nebude první, která uvede Cyborg 009 v CGI podobě. V roce 2012 měl premiéru snímek 009 Re:Cyborg, jehož režisérem byl právě Kamijama Kendži. A o dva roky dříve zpracoval Ošii Mamoru pětiminutový kraťas 009 THE REOPENING.

Předloha vypráví o únosu devíti zcela obyčejných lidí, kteří jsou operativně proměněni v kyborgy s nadlidskými silami. Organizace „Černý přízrak“ své nové výtvory zamýšlí vyslat na bitevní pole, na kterém by se měl naplno projevit jejich válečný potenciál. Kyborgové se ovšem nechtějí stát nástroji války, pročež se vzbouří a postaví se na stranu míru. Nový projekt postaví hlavního hrdinu Šimamuru Joea s kódovým označením Cyborg 009 a jeho tým proti novým nepřátelům.