Žebříček singlů Oricon za týden 23.–29. květen

kabaneriJaponská společnost Oricon, která sestavuje hudební žebříčky, zveřejnila týdenní výsledky prodejnosti singlů za 23.–29. květen. Na druhém místě se umístil singl Kabaneri of the Iron Fortress od EGOIST s 30 341 prodanými kopiemi, který byl vydán 25. května. Tato písnička slouží jako opening pro stejnojmenné anime (Kótecudžó no Kabaneri) od WIT Studia, o kterém jsme vás již dříve informovali. CD se singlem obsahuje mimo jiné také píseň „It’s all about you“ a televizní a instrumentální verze titulní písničky. Ukázku si můžete poslechnout třeba zde.

Uskupení EGOIST tvoří dva členové – písničkář Rjo ze skupiny supercell a vokalistka Chelly. V roce 2011 se podíleli na písničkách k anime Guilty Crown, originálním projektu, který režíroval Tecuró Araki. Není náhodou, že stejný režisér má na starost i seriál Kótecudžó no Kabaneri. Práci tohoto uskupení můžete znát také ze znělek k televizním sériím i filmu Psycho-Pass. V poslední době spolupracovali na filmech Šiša no Teikoku („Říše mrtvol“), Harmony („Harmonie“) a nadcházející Gjakusacu Kikan („Genocidní orgán“), které skrze svůj programový blok noitaminA produkuje televizní stanice Fudži TV. Do týdenní top 10 Oriconu se EGOIST dostali se svými výtvory již sedmkrát.

Vedle Kótecudžó no Kabaneri v žebříčku za minulý týden naleznete i úvodní písničku z anime Boku no Hero Academia „The Day“ od Porno Graffiti na čtvrté pozici; písničku „Boku no Namae o“ od back number, která je znělkou pro hraný film Ókami Šódžo to Kuro Ódži, na šesté pozici; skladbu „Torikoriko PLEASE!!“ od Azaley z Love Live! Sunshine!! na sedmé pozici; závěrečnou znělku „Xenotopia“ z anime Seisen Cerberus: Rjúkoku no Fatalite od Suzuko Mimori na osmé pozici a závěrečnou znělku „Zero Iči Kiseki“ od Jošino Nandžó z anime Netoge no Jome wa Onna no ko dža Nai to Omotta? na desáté pozici.

zdroje:   Oricon,  ANN