Rewrite začne hodinovým speciálem

rewrite-kv.pngUž je to nějakou chvíli, co jsme vás informovali o oznámení anime adaptace vizuální novely Rewrite. Od té doby bylo zveřejněno několik novinek. Oficiální stránky adaptace oznámily, že se prvního dílu dočkáme už v nadcházející letní sezóně, konkrétně svou pouť za diváckými srdci anime započne v sobotu 2. července na televizní stanici Tokyo MX. A nebude to začátek ledajaký, fanoušci se můžou těšit na hodinový speciál. Předpremiéru si však epizoda odbude už 25. 6. na akci v Tokiu, kterou bude streamovat Niconico. Zveřejněn byl i nový plakát, který si můžete prohlédnout vlevo.

Známé je také hlasové obsazení. Seijú z vizuální novely zůstali ve stejných rolích, můžeme se těšit na Moritu Masakazua (Bakuman., Death Parade) jako Tennódžiho Kotaróa, Saitó Čiwu (série Monogatari, Chaika) jako Kanbe Kotori, Šinomiju Saju jako Ótori Čihaju, Kitamuru Eri (Durarara!!, Madoka) jako Senri Akane, Suzuki Keiko (Clannad) jako Nanacu Šizuru, Asaki Risu jako Konohanu Lucii a Hanazawu Kanu (Psycho-Pass, Oreimo) jako Kagari. Jako opening poslouží písnička „Philosophyz“ upravená pro anime verzi od Mizutani Runy. Ending má také na starost tato zpěvačka, půjde o upravenou verzi songu „Sasajaka na Hadžimari“. V seriálu také zazní doprovodná píseň „End of the World“, kterou nazpívá Kumaki Anri. Dále bylo potvrzeno, že na dalších písních se bude podílet i zpěvačka Tada Aoi, která nazpívala i několik doprovodných skladeb k předloze.

Doplněna byla také další jména tvůrčího týmu. Režisér Tenšó je pod projektem nově podepsán i jako příběhový editor. Návrhář postav Nonaka Masajuki se ujal rovněž povinností předního režiséra animace. Hudební doprovod složila armáda pěti skladatelů – Maeda Džun, Mizucuki Rjó, Orito Šindži, Hosoi Sóši a Iuči Maiko. Vedoucím výpravy se stal Inóe Kazuhiro a hlavním střihačem Takemija Mucumi.

Informace o štábu a anotaci naleznete ve starší novince. Vizuální novela, která je předlohou, má pět hlavních cest podle pěti různých hrdinek. Již dříve twitterový účet prozradil, že anime adaptace bude vyprávět „šestou“ cestu, přičemž má jít o příběh „té dívky“.

zdroje:   Twitter,  ANN,  ANN