ReLIFE míří do televize

relife-animekeyOficiální stránky nadcházející animované adaptace mangy ReLIFE byly nově aktualizovány o přesné datum premiéry, která seriál čeká již v blížící se letní sezóně. Úvodní epizoda se odvysílá 2. července v 0:00 na televizní stanici Tokyo MX. Seriál bude ve výsledku čítat třináct epizod. 24. června budou v předpremiéře odvysílány všechny epizody a to skrze ReLIFE sekci na stránkách Comico. Na upoutávku se můžete podívat pod článkem.

Režisérských povinností se ujal Kosaka Satoru, pro nějž půjde o první velkou režisérskou práci. Doposud pracoval převážně jako animátor, případně jako pomocný návrhář. Hlavními scénáristy se stala dvojice Hjódó Kazuho a Jokote Mičiko. První zmíněný napsal například scénáře k Robot Girls Z; druhá potom k Širobako. Návrhy postav nakreslila Jamanaka Džunko, která tak učinila i pro anime Aoharu x Kikandžú. Jamanaka se rovněž postará o přední režii animace. Vedoucím výpravy se stal Akijama Kentaró, přičemž pozadí pro anime nakreslí on a lidé z jeho společnosti Studio Pablo. TMS Entertainment se postará o animační stránku věci.

V hlavních rolích uslyšíme Kajano Ai a Onoa Kenšóa. Ty bude doplňovat Sawaširo Mijuki, Širaiši Rjóko, Učida Júma, Namikawa Daisuke, Tomacu Haruka, Akaneja Himika, Kimura Rjóhei, Sugijama Noriaki, Ueda Reina a Hatano Wataru. Hudební doprovod složí Cuboguči Masajasu, pro nějž půjde o první práci na animovaném seriálu, ovšem zkušenosti se skládáním má již mnohé. Píseň „Button“ k úvodní titulkové sekvenci dodá kapela PENGUIN RESEARCH. Písní k závěrečným titulkům bude více a nazpívají je seijú.

Předlohou je seriálu webová manga kreslířky Jaoi Só. Ta začala svůj příběh zveřejňovat skrze službu Comico Japan v roce 2013. Společnost EARTH STAR Entertainment pak kapitoly vydává tištěné ve sborných svazcích, kterých je aktuálně v prodeji pět. Děj se věnuje Kaizaki Aratovi, který po třech měsících opustil své zaměstnání a teď se mu nedaří najít nové. Sedmadvacetiletému muži se však naskytne neuvěřitelná příležitost znovu prožít jeden rok na střední škole. A takovou možnost by byla škoda zahodit.