Podrobnosti o pokračování Hibike! Euphonium

hibikkeV sobotu 4. června došlo k obsáhlé aktualizaci oficiálních stránek anime Hibike! Euphonium. Nové informace se týkaly především nadcházející druhé televizní série, které se dočkáme letos na podzim. Seriál ponese prostý název Hibike! Euphonium 2. Na vyšších tvůrčích pozicích k obměnám nedošlo. Beze změny se rovněž vrátí hlasové obsazení z první série. Web zveřejnil první propagační obrázek, který můžete vidět vlevo.

Režisérské povinnosti si opět rozdělí Išihara Tacuja a Jamada Naoko. Išihara, mezi jehož díla patří Suzumija Haruhi a Čúnibjó, zastává tradiční režisérskou roli, zatímco Jamada, režisérka K-On! a nadcházejícího Koe no Katači, vede produkci jako takovou a dohlíží na tvůrčí proces. Scénář sepíše Hanada Jukki, který napsal například Love Live! School Idol Project. Návrhy postav znovu nakreslí Ikeda Šóko, která se podílela na Suzumija Haruhi no Júucu. Animační práce zůstávají v rukou studia Kyoto Animation.

Starou gardu seijú doplní dvě nové příchozí – Tanezaki Acumi a Tójama Nao. Hudební doprovod seriálu opět složí Macuda Akito. O zvukovou režii se následně postará Curuoka Jóta. Novou píseň k úvodní titulkové sekvenci nazpívá TRUE, která k první sérii poskytla píseň Dream Solister. Závěrečnou píseň nazpívá uskupení Kitaudži Quartet, které sestává ze čtveřice seijú dabující hlavní postavy seriálu. Do kvartetu patří Kurosawa Tomojo, Asai Ajaka, Tojota Moe a Anzai Čika.

Adaptace vychází z knih autorky Takedy Ajako, jejíž série zatím čítá čtyři díly. Ten první byl loni zadaptován do třináctidílného televizního seriálu, který po odvysílání vyšel na sedmi discích. Těch se prodalo průměrně přes osm tisíc kopií na disk. Děj první série byl následně přetvořen do rekapitulačního filmu, který šel do kin letos 23. dubna.