BOOM BOOM SATELLITES končí

CoverNa oficiálních stránkách hudebního dua tvořícího pod názvem BOOM BOOM SATELLITES se objevila informace, že kapela byla rozpuštěna. Připravovaný EP LAY YOUR HANDS ON ME bude jejich poslední tvorbou. Důvodem je dlouhodobý boj Kawašimy Mičijukiho s nádorovým onemocněním mozku, které se mu loni vrátilo již po páté. Důsledkem onemocnění a léčby s ním spojené Kawašimu postihla částečná paralýza. Hudebník se dostal do stavu, jenž mu znemožňuje dále svědomitě plnit povinnosti v kapele. Jeho hudební druh Nakano Masajuki se ve svém blogovém příspěvku rozepsal o stavu věcí – Kawašima se rozhodl opustit hudební branži a nyní žije v poklidu se svou rodinou. Nakano dále zmínil, že ač to oba s Kawašimou chtěli dotáhnout až k desátému studiovému albu, jejich poslední EP představuje úctyhodnou tečku za jejich společnou kariérou.

LAY YOUR HANDS ON ME půjde do prodeje 22. června. EP bude čítat čtyři skladby – LAY YOUR HANDS ON ME, STARS AND CLOUDS, FLARE a NARCOSIS. Hlavní píseň zní každý týden v úvodní titulkové sekvenci animovaného seriálu Kiznaiver, za nímž stojí režisér Kobajaši Hiroši a scénáristka Okada Mari, kteří na originální sérii pracují pod hlavičkou studia Trigger.

Kawašima Mičijuki a Nakano Masajuki se seznámili na univerzitě a v roce 1990 založili kapelu. Kawašima obstarával zpěv a kytaru, zatímco Nakano basovou kytaru a programming. V listopadu 1997 vydali první mini album. První studiové album OUT LOUD následovalo o rok později v říjnu. Jejich nejnovější album SHINE LIKE A BILLION SUNS vyšlo loni v únoru. Vedle Kiznaiver byla jejich tvorba použita i v anime jako Kidó Senši Gundam Unicorn, Ninja Slayer from Animation, Appleseed a Bónen no Xamdó.