V létě se budeme potápět

amancyu_main2Loňský rok na podzim jsme se dozvěděli o chystané animované adaptaci mangy Amanču!. Oznámení se na veřejnost dostalo skrze upoutávku, kterou na svém YouTube účtu zveřejnila distributorská společnost Šóčiku. Půjde o televizní seriál, jehož premiéry se dočkáme již letos v létě na stanici Tokyo MX. Na AnimeJapan2016 bylo potvrzeno, že seriál bude dlouhý třináct epizod. Otevřeny byly oficiální stránky i twitterový účet.

Do režisérského křesla se usadil Kasai Keniči, jenž režíroval Hačimicu to Clover a Nodame Cantabile. Dohlížet na něj bude Sató Džuniči mezi jehož režijní díla patří Bišódžo Senši Sailor Moon a Kaleido Star. Scénář napsala Akao Deko, která se podílela i na Nazo no Kanodžo X a Akagami no Širajuki-hime. Návrhy postav pro animátory nakreslila Itó Jóko, jež stejnou pozici zastala u anime Love Stage!!. Animační práce byly svěřeny studiu J.C.Staff.

V hlavních rolích se jako Kohinata Hikari představí Suzuki Eri a jako Óki Futaba naopak Kajano Ai. V dalších rolích uslyšíme Kubo Juriku, Itó Šizuku, Inóe Kikuko, Óniši Saori a Umehara Júičiróa. Hudební doprovod složí hudební duo GONTITI, jejichž tvorba zazněla například v anime Jokohama Kaidaši Kikó. Píseň „Million Clouds“ k úvodním titulkům nazpívá Sakamoto Maaja.

Za předlohou stojí kreslířka Amano Kozue, která začala svou stále vycházející mangu publikovat v roce 2009 u nakladatelství Mag Garden. Amano stojí i za dvanáctisvazkovou mangou Aria, která se dočkala několika animovaných adaptací. Amanču! prozatím čítá svazků devět. V manze se představují členové potápěčského kroužku na střední škole ve městě Itó.