Osazenstvo Nanbaka bude utíkat z vězení

nanbaka_vnLoni v únoru jsme se dozvěděli o chystané animované adaptaci mangy s názvem Nanbaka. Na AnimeJapan2016 bylo oznámeno, že premiéry se televizní seriál dočká na letos na podzim. Nyní byly otevřeny oficiální stránky, které přinesly další porci informací: odhalena byla základní kostra tvůrčího týmu a hlasového obsazení a zveřejněn byl rovněž nový propagační obrázek.

Do režisérského křesla usedl Takamacu Šindži, v jehož životopise najdeme seriály jako Gintama, Danši Kókósei no Ničidžó a Sakamoto Desu ga?. Hlavním scénáristou se stal Hirota Micutaka, který stojí i za anime X-Men a Bakumacu Rock. Návrhy postav nakreslil Toja Kento, který pracoval na Persona 4 The Golden Animation jako přední režisér animace. Hudební doprovod složí Fudžisawa Kendži, jehož tvorbu jsme mohli slyšet v anime Džigoku Šódžo Micuganae a Ninja Slayer from Animation. Animační práce byly svěřeny do rukou studia Satelight.

V hlavních rolích se představí Uemura Júto, Kakihara Tecuja, Šiozaki Airu a Kobajaši Daiki jako Džúgo, Uno, Rock a Nico. Seki Tomokazu a Akesaka Satomi namluví dozorce Sugorokua Hadžimeho a Momošiki Momoko.

Za předlohou stojí kreslíř Futamata Šó, který svou mangu načal v roce 2013. Kapitoly jsou zveřejňovány skrze aplikaci Comico, načež jsou po čase publikovány v tradičních tištěných svazcích. Ve středu dění stojí čtveřice odsouzenců, kteří se dostávají do sporů s dozorci věznice. Tím se rozpoutávají komediální trampoty, jimž nechybí ani dávka akce.