Další anime adaptace od KyoAni bude Violet Evergarden

violet_evergardenKyoto Animation každoročně ve své soutěži Kyoto Animation Award oceňuje mangy, scénáře a light novely. Kromě peněžní odměny slibuje i možnost animované adaptace. Na základě této soutěže jsme se dočkali například anime Free! nebo Kjókai no Kanata, jejichž předlohy získaly čestné uznání. Podobně je na tom i light novela Violet Evergarden, která sice nezískala čestné uznání, ale jako první v historii soutěže vyhrála rovnou hlavní cenu. Není tak divu, že minulý týden byla prostřednictvím animované upoutávky oznámena její adaptace.

Upoutávka je zaměřena na protagonistku příběhu Violet Evergarden, která je překrásný android. V samotné upoutávce není prozrazeno, jakého formátu adaptace bude, nicméně dle povahy předlohy je pravděpodobné, že se bude jednat o televizní sérii. Zajímavostí je, že u samotného videa jsou dostupné kromě japonských i anglické titulky a oznámení o adaptaci na konci videa je napsáno v několika jazycích.

V popisu videa se fanoušci mohou dozvědět, jaké bylo složení týmu, který na upoutávce pracoval. A zde se žádné překvapení nekoná – režie se ujal Išidate Taiči, jenž se podílel na již zmiňovaném Kjókai no Kanata. Ztvárnění postav vytvořila Takase Akiko, již můžete znát z anime Free!. I další uvedená jména v popisu videa se pravidelně objevují v animovaných adaptacích novel. Bohužel Kyoto Animation nepotvrdilo, zda adaptace bude mít stejný produkční štáb jako upoutávka, nicméně lze to očekávat.

Upoutávka obsahující oznámení anime adaptace:

Lednová upoutávka na light novelu z 89. Comiketu:

zdroje:   Crunchyroll,  ANN