Chlapecké idoly B-Project

B_PRO_kvLetos v závěru března jsme se dozvěděli o chystaném animovaném seriálu B-Project, který vychází z nového stejnojmenného uskupení fiktivních chlapeckých idolů. Projekt byl oznámen loni v létě. Novou značku vede produkční společnost MAGES‘. Původní návrhy postav nakreslila Jukihiro Utako, která kreslila i původní návrhy k anime Bonjour: Koiaji Patisserie a jinak kreslí mangu Makai Ódži: Devils and Realist, na níž spolupracuje s autorkou Takadonou Madokou. B-Project anime ponese podtitul „Kodó Ambitious“ a premiéry se dočká letos 2. července na televizní stanici Tokyo MX.

V hlavních rolích uslyšíme hlasy seijú Ono Daisukeho, Kišio Daisukeho a Kanemoto Hisako. V dalších rolích se můžeme těšit na jména jako Kató Kazuki, Hanae Nacuki, Okicu Kazujuki, Namikawa Daisuke, Tojonaga Tošijuki, Uemura Júto, Ókawa Genki, Kakihara Tecuja, Morikubo Šótaró, Masuda Tošiki a Toriumi Kósuke. Úvodní píseň nazvanou „Kodó Ambitious“ nazpívají seijú pod jménem B-Project. Závěrečnou píseň „Hoši to Cuki no Sentence“ poskytne Kitakore.

Jako autor námětu je zmíněn hudebník Šikura Čijomaru. Režie se ujal Suganuma Eidži, který režíroval Kodomo no Džikan a Sasameki Koto. K ruce mu bude pomocná režisérka Sató Akira. Pozice hlavního scénáristy se ujala Akao Deko, jež se podílela na Akagami no Širajuki-hime a Flying Witch. Návrhy postav pro potřeby animace překreslila Kawamura Tošie, která se rovněž ujala povinností přední režisérky animace. Zkušenosti nabrala u Kami nomi zo Širu Sekai a mnohých Precure sérií. Hudební doprovod dostal na starosti Nakajama Masato, který dělal na Kimi to Boku. a Makura no Danši. Animační práce dostalo svěřeno studio A-1 Pictures.

Sumisora Cubasa právě nastupuje do společnosti Gandala Music, kde dostane na starosti uskupení B-PROJECT, které sestává ze tří menších skupin chlapeckých idolů – Kitakore, THRIVE a MooNs. Každý člen je úplně jiný, ale je potřeba, aby spolu vycházeli. Dokáže Cubasa zvládnout partu kluků, nebo se tento ukáže být nad její síly?