Parta roztleskávačů rozproudí diváky

news_xlarge_cheerboys_visualLetos začátkem ledna zveřejnilo nakladatelství Šúeiša informaci, že kreslíř Asada Hirojuki poskytne návrhy postav pro blíže nespecifikovanou animovanou produkci. Následovalo několik měsíců ticha. Až v závěru března na akci AnimeJapan2016 došlo k oficiálnímu odhalení tohoto nového projektu. Půjde o televizní seriál, jehož název zní Cheer Danši!! (v překladu „Roztleskávači!!“). Premiéry se anime dočká letos v létě. Nedlouho po akci byly spuštěny oficiální stránky a twitterový účet. Na první upoutávku se můžete podívat pod článkem.

Režisérského postu se ujala Jošimura Ai, která stojí za seriály Jahari Ore no Seišun Lovecome wa Mačigatte Iru. a Ao Haru Ride. Jošida Reiko se postará o scénář jako tomu bylo i u anime Kaleido Star a Girls und Panzer. Původní návrhy postav pro animátory překreslila Curuta Hitomi, jež pracovala i na Area no Kiši a World Trigger. Curuta se rovněž postará o hlavní režii animace. Animační práce byly svěřeny studiu Brain`s Base.

V hlavních rolích se jako Bandó Haruki představí Jonai Júki, Hašimotoa Kazumu namluví Okamoto Nobuhiko a Tokugawu Šóa naopak Ono Júki.

Seriál adaptuje stejnojmennou románovou předlohu spisovatele jménem Asai Rjó. Jeho dílo vyšlo v roce 2013. Ve středu dění stojí parta vysokoškolských roztleskávačů. Vedle anime se kniha dočká i manga adaptace od kreslíře Kondóa Keničiho. Autor původních návrhů postav Asada Hirojuki stojí za mangami I’ll a Tegami Bači, které se obě dočkaly animovaných adaptací.