Kamijama Kendži pracuje na dalším projektu

hirunehime_2_largeFilmový novinkový portál Eiga v pondělí 18. dubna odhalil nový projekt režiséra jménem Kamijama Kendži. Půjde o celovečerní film, jehož uvedení do kin se očekává v příštím roce. Snímek ponese název Hirune-hime ~Širanai Wataši no Monogatari~ (v překladu „Ospalá princezna ~Příběh o mém neznámém já~“). Společnost Warner Bros. otevřela oficiální stránky projektu, jehož je hlavním distributorem.

Kamijama Kendži se vedle režie podepsal i pod původním námětem a sepsáním scénáře. Morikawa Satoko nakreslila návrhy postav, zatímco Kojama Šigeto se postaral o návrhy strojů. Morikawa pracovala mimo jiné na anime Higaši no Eden a Meiken Lassie. Kojama se podílel na Heroman a G no Reconguista. Sasaki Acuko se ujala režie animace, jako tomu bylo i u titulů Nacujuki Rendezvous a Suisei no Gargantia. Na projektu se podílí i animátor Christophe Ferreira, který na svém twitteru zmínil, že na filmu pracuje již rok. Ferreira je zainteresován ve vizuálních návrzích, rozkresleném scénáři i klíčové animaci.

hirunehime_1_large

Animační práce byly svěřeny studiu Signal MD, které je dceřinou společností studia Production I.G. V hlavní roli příběhu zasazeného do roku 2020 se objeví děvče Morikawa Kokone a robot Hearts. Kamijama zmiňoval, že děj se odehrává krátce před olympijskými hrami v Tokiu a věnuje vztahu otce a dcery, který reflektovat jeho osobní pocity. Kamijama v minulosti režíroval seriály Kókaku Kidótai Stand Alone Complex, Seirei no Moribito a Higaši no Eden. Jeho posledním velkým projektem bylo filmové zpracování mangy Cyborg 009 nazvané 009 Re:Cyborg, jež si odbylo premiéru v roce 2012. V letech 2013 a 2014 režíroval třídílný kraťas Mó Hitocu no Mirai o.