Japonský internet ovládla učitelka z učebnice angličtiny

ellen_baker_baseballJmenuje se Ellen Baker, je kreslená, pochází z Bostonu, táhne jí na třicet a na několik dní ovládla japonský internet. Přitom se nejedná o postavu z anime nebo mangy, jak by mnozí tipovali. Ellen Baker totiž pochází z japonské učebnice angličtiny New Horizon, ve které pomáhá žákům vysvětlovat základy angličtiny.

Twitter zaujala nejen svou roztomilostí, ale i jednou specifickou pózou, která je v náhledu tohoto článku. V učebnici mluví o tom, jak má ráda baseballový klub Boston Red Sox, což je doplněno ilustrací, kde se snaží rozmáchnout imaginární baseballovou pálku. Uživatelé na Twitteru se toho okamžitě chytli, a tak vzniklo plno různých fotomontáží a fanouškovských ilustrací, které si můžete prohlédnout dole v galerii.

Netrvalo dlouho a k obrovské popularitě Ellen Baker se vyjádřil i sám její ilustrátor, Denčúbó, v rozhovoru pro japonský Buzzfeed. Zde řekl, že se mu líbí popularita, které se jí dostává. Zároveň ale požádal fanoušky, ať se svými ilustracemi nezachází příliš daleko, protože nechce, aby Ellen byla mezi rodiči známa i něčím jiným než svými akademickým přínosem.

zdroje:   ANN,  SGCafe