IBM ukazuje SAO: The Beginning v novém videu

650874Japonská pobočka firmy IBM na svém Youtube kanálu zveřejnila nové video ze své chystané ukázky virtuální reality na motivy anime Sword Art Online s podtitulem The Beginning. Video zachycuje průběh testování, které se odehrávalo v Tokiu od 18. do 20. března. Lze zde tedy zhlédnout jak testovací prostředí, tak i ukázky ze hry.

Herní ukázka začíná na tržišti, kde má hráč možnost si vyzkoušet manipulaci s herními objekty. Dále je v ní zachycen i boj hráčů proti bossovi ze 74. patra z originálního příběhu, který se objevil v první sérii anime v osmém díle.

Ukázku na vlastní kůži mohlo zažít 208 vybraných lidí z téměř 100 tisíc zájemců. Jako první byla naskenována jejich těla, která byla posléze vyrenderovana a přenesena do hry jako 3D avatary. Samotný pohyb herního avataru je zajištěn pomocí mnoha různých zařízení: Oculus Rift pro snímání hlavy a samotné zobrazení virtuální reality, Leap Motion a Ovrvision pro snímání rukou, Microsoft Kinect 2 pro pohyb těla a speciální boty pro snímání pohybu nohou. Toto spojení hardwaru bylo nazváno jako prototyp Nervegear, což odkazuje na anime, kde Nervegear označuje hardware virtuální reality pro interakci ve hře.

Nicméně i přes obrovský zájem o projekt zatím není vůbec jasné, jaká bude jeho budoucnost. IBM jej sice označuje jako VRMMO, což je online hra pro více hráčů ve virtuální realitě, nicméně zatím nebylo prozrazeno, zda bude projekt po počátečních testech pokračovat tak, jak je, nebo z něj vzejde jiný, větší projekt pro VRMMO.

https://www.youtube.com/watch?v=FTo7xMiDQ8A

zdroje:   ANN,  SGCafe