Podrobnosti o druhé polovině ConRevo

160304keyV pátek 4. března došlo k aktualizaci oficiálních stránek anime Concrete Revolutio: Čódžin Gensó. Předně šlo o doplnění informací o nadcházející druhé polovině seriálu, která se začne vysílat v dubnu. Uvolněna byla doba vysílání, nový propagační obrázek a upoutávka lákající na rozuzlení spletitého příběhu. Druhá polovina seriálu ponese podtitul The Last Song a její první epizoda se odvysílá 3. dubna ve 23:00 JST na stanici Tokyo MX.

Pod námětem originálního počinu animačního studia Bones je podepsán Aikawa Šó, jenž se chopil i role hlavního scénáristy, jako tomu bylo i v případě anime Hagane no Renkindžucuši. Režie se ujal Mizušima Seidži, který vedl tvorbu seriálů Shaman King a Kidó Senši Gundam 00. O návrhy postav se postaral Itó Jošijuki, jenž také přijal povinnosti hlavního režiséra animace. Ten vedl animátory, mezi než patřili Nakamura Jutaka, Bahi JD, Muraki Jasuši, Suzuki Norimicu, Miki Tacuja, Sató Čiharu a Hašimoto Takaši, i v první polovině.

Na hudebním doprovodu pracuje trojice Hoaši Keigo, Išihama Kakeru a Jamamoto Jósuke. Zpěvačka s uměleckým pseudonymem ZAQ se vrátí a nazpívá úvodní píseň i pro druhou polovinu seriálu. CD s písní vyjde 27. dubna. O závěrečnou píseň nazvanou ALL-WAYS. se postarají Jamamoto Jósuke a Tamaki Nami. Singl vyjde 25. května.

Oficiální stránky otevřely sekci, která řadí události z děje do chronologické časové osy, aby tak usnadnily divákům orientaci v příběhu. Se stejným cílem bylo na YouTube účet společnosti Bandai nahráno video shrnující děj prvních třinácti epizod. První Blu-ray disk obsahující úvodní epizodu šel do prodeje 29. ledna. Následující disky již obsahují epizody tři. První BD pohořelo, když se jej v prvním týdnu prodalo necelých devět set kopií. Na DVD seriál nevychází.