Originální počin 91Days

91daysVe středu 23. března došlo k otevření oficiální webové prezentace zcela nového animovaného projektu nazvaného 91Days. Vedle stránek byl zprovozněn i twitterový účet. První várka informací nabídla základní jména tvůrčího týmu, propagační obrázek, základní popis děje, období premiéry a také úvodní upoutávku. Půjde o televizní seriál, který uvidíme letos v létě na televizní stanici MBS v programovém bloku Animeism. Hlavním distributorem seriálu je společnost Šóčiku.

Režisérského postu se ujal Kaburaki Hiro, který se předvedl u seriálů Kimi ni Todoke a Hózuki no Reitecu. Scénář dostal na starosti Kišimoto Taku, jenž zpracoval i scénáře k anime Usagi Drop a Boku dake ga Inai Mači. Návrhy postav nakreslil Kiši Tomohiro jako tomu bylo i u Tonari no Kaibucu-kun. Kiši se rovněž ujal povinností předního režiséra animace. Hudební doprovod je v rukou skladatele jménem Kaida Šógo, jehož tvorbu bylo možno slyšet v Neko Mači a Special A.

Animační práce probíhají pod střechou studia Šuka, které má na svědomí pokračování Durarara!! x2, které doznalo rozdělení na tři části s přídomky Šó, Ten a Kecu. V čele stále čerstvého studia stojí Sató Jumi, někdejší producent u Brain’s Base. Seriál bude vyprávět o dvou mužích. Nerovi, který je na cestě stát se mafiánským bossem a Aviliovi, jenž se snaží pomstít svou rodinu. Aviliovým cílem je právě Nero.